net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο πυρετός των ρεκόρ πνιγμένος στο νερό.

Ματαιώθηκε η Bonneville Speed Week

Η περίφημη Speed Week που επρόκειτο να διοργανωθεί στην αλμυρή έρημο Bonneville ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η αιτία εντοπίζεται στην κακή κατάσταση του αλατιού.

 
Κάθε χρόνο στις πρώτες μέρες του Αυγούστου η αχανής έρημος από αλάτι στην πολιτεία της Utah των ΗΠΑ - γνωστή και ως Bonneville Salt Flats - γεμίζει από ένα σωρό μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα κάθε λογής, από επαγγελματικές κατασκευές που κυνηγούν παγκόσμια, ως τις πιο απίθανες ιδιοκατασκευές που απλά θέλουν να νιώσουν τον πυρετό της επιτάχυνσης σε μια διοργάνωση που τους προσφέρει την επίσημη χρονομέτρηση της South California Timing Association (SCTA).

Πέρυσι μια σειρά καταρρακτωδών βροχών πλημμύρισε την περιοχή κι έτσι η Speed Week αναγκαστικά ματαιώθηκε. Φέτος ο καιρός επανέλαβε τα τερτίπια του και επιδείνωσε την κατάσταση της αλμυρής επιφάνειας. Όπου το έδαφος δεν είναι καλυμμένο από νερό, οι βροχές ξέπλυναν το αλάτι αφήνοντας τρύπες με το υποκείμενο χώμα εκτεθειμένο. Οι διοργανωτές της SCTA δήλωσαν πως δε βρίσκουν μια ενιαία περιοχή μερικών μιλίων ώστε να κάνουν τη Speed Week με ασφάλεια, οπότε αναγκάζονται για δεύτερη χρονιά να την ακυρώσουν - με σοβαρό κίνδυνο το πρόβλημα να είναι μόνιμο.

Η περσινή ματαίωση της Speed Week δεν επηρέασε τη διεξαγωγή των Bonneville Motorcycle Speed Trials (BMST), της κορυφαίας διοργάνωσης για την καταγραφή παγκοσμίων ρεκόρ ταχύτητας μοτοσικλετών. Στο μεσοδιάστημα ως το τέλος Αυγούστου η αλμυρή επιφάνεια είχε στεγνώσει, επιτρέποντας τη διοργάνωση των Speed Trials.
Με προχτεσινή ανακοίνωσή της η BMST καθησυχάζει τους υποψήφιους συμμετέχοντες των φετινών Speed Trials, που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 27 Αυγούστου, πως προς το παρόν όλα προχωρούν κανονικά, υπενθυμίζοντας την περσινή περίσταση. Οι εμπειρογνώμονες της BMST θα επιθεωρούν διαρκώς τον χώρο ενημερώνοντας το ενδιαφερόμενο κοινό για κάθε αλλαγή στο πρόγραμμα.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Triumph ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας μοτοσικλετών και για τον λόγο αυτόν θα κατέβει με ένα Streamliner με δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες από Rοcket III και αναβάτη τον Guy Martin. Πέρυσι η ίδια ομάδα αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τεχνικό πρόβλημα στις τελευταίες δοκιμές πριν την απόπειρα του ρεκόρ. Αν και φέτος δεν καταφέρουν να δοκιμάσουν τη μοτοσικλέτα τους, μάλλον θα χρειαστούν ευχέλαιο για το 2016.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ