net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πανάξιος! Συγχαρητήρια στον Baby Champ του 2013, Marc marquez, που διατήρησε τον τίτλο του και το 2014, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα MotoGP για τη Honda, στο Motegi.

Δυσκολεύτηκε στην αρχή του 2014, παρόλα αυτά, ο Lorenzo έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό, κερδίζοντας στην Ιαπωνία. Έχει βάλει στο μάτι τη 2η θέση.

Δεν τα κατάφερε να αντέξει στις επιθέσεις του Marquez στο Motegi τελικά ο Rossi, που τερμάτισε 3ος, έχασε μεν όποιες ελπίδες είχε για τίτλο, πέρασε όμως τον Pedrosa.

Δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος ο Dani Pedrosa από την απόδοση του στο Motegi. Πλέον θα πρέπει να παλέψει σκληρά για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια στον Marquez από τον Rossi. Ανταγωνιστές μέχρις εσχάτων, αλλά μεγάλοι αθλητές, και καλοί φίλοι οι δυο τους.

Marc Marquez Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014

Ο Marc Marquez της Repsol Honda διατήρησε τον Παγκόσμιο Τίτλο του και το 2014, τερματίζοντας 2ος πίσω από τον Jorge Lorenzo στο Motegi, εξασφαλίζοντας βαθμολογικά το Πρωτάθλημα MotoGP, 3 γύρους πριν το τέλος!

 
Μπορεί πέρυσι η Yamaha να είχε χαλάσει τα σχέδια της Honda για κατάκτηση του τίτλου στο Motegi, μέσα στην έδρα του Big H, όμως αυτό δεν έμελλε να επαναληφθεί και φέτος. Αντίθετα, ο Marquez έστειλε τη Honda στα ουράνια, χαρίζοντας της ένα ακόμη τίτλο, ενώ λίγο νωρίτερα ο μικρός του αδελφός, Alex, είχε κερδίσει για τη Honda τον αγώνα του Moto2, αυξάνοντας σημαντικά τη διαφορά του από τον 2ο Jack Miller, της ΚΤΜ (η Honda πάει φουλ για πρώτο τίτλο στην κατηγορία).

Στην εκκίνηση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, εκείνος που πετάχτηκε μπροστά, κλέβοντας την πρωτοπορία από τον pole man Dovizioso ήταν ο μεγάλος Valentino Rossi, που έδειχνε ιδιαίτερα δυνατός από τα δοκιμαστικά. Ο Rossi διατηρήθηκε εκεί για αρκετούς γύρους, με τον Marquez να χάνει αρχικά μια θέση και να βρίσκεται 5ος. Αντίθετα, ο Jorge Lorenzo ανέβαινε γρήγορα θέσεις, για να βρεθεί σύντομα στο κατόπι του Rossi. Μόλις ο Jorge... ζέστανε τις μηχανές του, έβαλε πλώρη για κορυφή, πέρασε τον ομόσταυλο του, και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, κάνοντας μάλιστα και διαφορά.

Όμως όλα τα βλέμματα είχαν επικεντρωθεί στο δίδυμο Rossi-Marquez, καθώς αν ο γιατρός τερμάτιζε μπροστά από τον Marquez, ο αναβάτης της Honda θα έπρεπε να παλέψει για τον τίτλο στους επόμενους αγώνες. Ο Baby Champ έδειχνε αγχωμένος, και παρόλο που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον Rossi, έκανε αρκετά λάθη, ανοίγοντας τη γραμμή του για να μην “καρφώσει” το γιατρό, στην προσπάθεια του να τον περάσει. Τελικά τα κατάφερε στον 9ο γύρο, αλλά ο Rossi πάλεψε με λύσσα, και ξαναπέρασε αμέσως πρώτος. Παρόλα αυτά, ο Marquez προσπάθησε ξανά, και την δεύτερη φορά, ο Vale δεν είχε απάντηση. 

Με τον Lorenzo να έχει απομακρυνθεί, ο Marquez διατήρησε την απόσταση του από τον Rossi, οδηγώντας με σύνεση, αποφεύγοντας να επαναλάβει κάποια χαζά λάθη που είχε κάνει στους προηγούμενους αγώνες. Πιο πίσω, ο Pedrosa είχε καταφέρει να περάσει τον Dovizioso και να βάλει στο στόχαστρο τον Rossi, όμως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για επίθεση στη Yamaha του γιατρού.

Η σημαία του τερματισμού είδε τον Lorenzo να περνά πρώτος τη γραμμή, με μια μεγαλειώδη σούζα, όμως ήταν ο δεύτερος Marquez εκείνος που μονοπώλησε τις ζητωκραυγές του κοινού που είδε τον Ισπανό να κατακτάει το πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενη χρονιά, μέσα μάλιστα στην έδρα της Honda!

Η ομάδα του Marquez είχε μάλιστα στήσει ένα έξυπνο σκετς με ένα σαμουράι και δύο γκέισες, ειδικά για την κατάκτηση του τίτλου από τον Marc Marquez, ο οποίος δεχόταν τα συγχαρητήρια τόσο από τους ανθρώπους της Honda, όσο φυσικά από την οικογένεια του (ο Alex έτρεξε και τον αγκάλιασε στην πίστα), αλλά και από τους αντιπάλους του.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Marc Marquez και στη Honda. Το πρωτάθλημα του 2014 είναι δικό τους. 

Στους επόμενους αγώνες το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη δεύτερη θέση που πήρε φωτιά, καθώς ο Rossi περασε τον Pedrosa (έχουν αμφότεροι 230 βαθμούς, όμως ο γιατρός έχει καλύτερα αποτελέσματα), ενώ τους έφτασε και ο Lorenzo (227). Ετοιμαστείτε λοιπόν για ακόμη πιο σκληρές μάχες, γιατί κανείς από τους προαναφερθέντες δεν θέλει να είναι εκείνος που θα καταλάβει το τρίτο σκαλί του βάθρου για το 2014.



 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ