net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μεγάλοι σχετικά τροχοί, μη συμπαγή ελαστικά και μέγιστη αυτονομία 25 χλμ. για το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Citysurfer.

Τo ηλεκτρικό Citysurfer διπλώνει και μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα ακόμη και σε περιορισμένο χώρο.

Οι Fabian Bachmann (αριστερά) και Robert Bobinger που εξέλιξαν το Citysurfer.

Το Citysurfer χωρά στο πορτμπαγκάζ ενός τρίθυρου MINI και αφήνει χώρο και για άλλα πράγματα.

Το Citysurfer φέρει μέρος της Union Jack σημαίας στην ποδιά του. Δεν ξέρουμε πώς θα το εκτιμήσουν αυτό οι Βρετανοί.

MINI Citysurfer Concept

Όταν το μποτιλιάρισμα γίνεται ανυπόφορο τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ένα δίκυκλο. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της βρετανικής MINI και δημιούργησαν το ηλεκτρικό πατίνι Citysurfer.

 
Το Citysurfer μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα και η μπαταρία ιόντων λιθίου που φέρει του δίνει αυτονομία 15-25 χιλιόμετρα. Παράλληλα, χωρά ιδανικά στο μικρό πορτμπαγκάζ των hatchback της MINI αφού αναδιπλώνεται. Το βάρος του Citysurfer ανέρχεται στα 18 κιλά και έτσι μπορείτε να το πάρετε (σχετικά) εύκολα μαζί σας στο μετρό ή το λεωφορείο. Η μπαταρία βρίσκεται μέσα σε ένα αδιάβροχο κάλυμμα κάτω από το πλαίσιο του Citysurfer και όταν αποφορτιστεί πλήρως ο μικρός ηλεκτροκινητήρας απεμπλέκεται αυτόματα από τον πίσω τροχό. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Citysurfer ως ένα κανονικό πατίνι χωρίς τις επιπλέον τριβές που προκαλεί το ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο λειτουργεί και ως φορτιστής της μπαταρίας όταν χρησιμοποιείτε τα φρένα. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από την 12βολτη παροχή ρεύματος του αυτοκινήτου αλλά και από οικιακή πρίζα με το κατάλληλο καλώδιο. Η MINI δεν ανακοίνωσε το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτισή της. 

Στα highlights του Citysurfer περιλαμβάνονται και κάποια άλλα στοιχεία που το ξεχωρίζουν από άλλα ηλεκτρικά πατίνια. Οι τροχοί του έχουν πολύ μεγαλύτερη διάμετρο από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πατίνια και τα ελαστικά δεν είναι συμπαγή. Έτσι τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας είναι αυξημένα. Το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή από κουμπί που βρίσκεται στο ρυθμιζόμενο σε ύψος τιμόνι. Παράλληλα, μπαίνει σε λειτουργία μόνο αν το πατίνι έχει πιάσει μία ελάχιστη ταχύτητα, φτάνοντας εκεί με τη δύναμη των ποδιών του χρήστη. Το Citysurfer φέρει δισκόφρενα και στους δύο τροχούς (τρία φρένα μαζί με εκείνο του κινητήρα) και οι μανέτες και των δύο είναι ρυθμιζόμενες ως προς τη διαδρομή τους αλλά και ως προς το σημείο που στέλνουν πίεση στις δαγκάνες! Στον εξοπλισμό του Citysurfer περιλαμβάνεται και εύκαμπτη θήκη για smartphone η οποία φέρει και παροχή ρεύματος. Έτσι το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή GPS και να φορτίζεται παράλληλα από την μπαταρία του Citysurfer.

Η ΜΙΝΙ αναφέρεται στο Citysurfer ως πρωτότυπο αλλά, από αυτά που βλέπουμε, η εξέλιξή του βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μάλλον δεν θα αργήσει η ώρα που θα το δούμε και στην παραγωγή.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ