net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου εφαρμόζονται οι νέες χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων και μηνιαίων καρτών για τα Μ.Μ.Μ.

Μ.Μ.Μ.: Αλλαγές σε εισιτήρια και δρομολόγια

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου εφαρμόζονται οι νέες χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων και μηνιαίων καρτών για τα Μ.Μ.Μ., ενώ σταδιακά θα προχωρήσει και η αναπροσαρμογή του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής.

 
Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ανακοίνωσαν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, θα ισχύσουν οι αναπροσαρμογές στις τιμές των εισιτηρίων για τα Μ.Μ.Μ.

Πιο συγκεκριμένα, το εισιτήριο των Μ.Μ.Μ. θα ισχύει για όλα τα μέσα (ενιαίο), δηλαδή για λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και θα κοστίζει 1,20 ευρώ (αντί του 1,40), ωστόσο η διάρκειά του θα μειωθεί στα 70 λεπτά (έναντι 90 λεπτών που ήταν). Ταυτόχρονα, εντός του αστικού πλαισίου, με την ίδια τιμή εισιτηρίου οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται και στον Προαστιακό.

Επίσης, η νέα ενιαία μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών θα κοστίζει 30 ευρώ (αντί για 45 ευρώ), με την οποία οι επιβάτες θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Σημειωτέον ότι όλες οι άλλες μηνιαίες κάρτες για τα λεωφορεία, τρόλεϊ & τραμ καταργούνται.

Επιπλέον, θα υπάρχουν εισιτήρια για όλα τα Μ.Μ.Μ ισχύος 5 ημερών και αξίας 10,00 ευρώ με το εισιτήριο των 7 ημερών να καταργείται. Επίσης, θεσμοθετούνται νέες ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, 3μηνης ισχύος αξίας 88 ευρώ, 6μηνης ισχύος αξίας 170 ευρώ και ετήσια αξίας 320 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο προγραμματίζει από τη Δευτέρα, -σταδιακά- να τροποποιηθούν και πολλές γραμμές αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, προκειμένου τα δρομολόγια των λεωφορείων-τρόλεϊ να τροφοδοτούν τις γραμμές του μετρό, ηλεκτρικού και τραμ.

Τέλος, στόχος είναι το προσεχές διάστημα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής, που εξυπηρετούν προάστια της Αθήνας να μην εισέρχονται στο κέντρο της πόλης αλλά να τερματίζουν σε σταθμούς του μετρό, τη στιγμή μάλιστα που έλαβε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και η 4η γραμμή του Μετρό, η οποία θα ξεκινά από το Αλσος Βείκου, διασχίζοντας τις περιοχές: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι και καταλήγοντας στο σταθμό του Ευαγγελισμού.

Πηγή: Autotriti.gr

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ