net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το κράνος INC της εταιρίας Sena!

Σχεδιάγραμμα της απόδοσης του κράνους!

Εδώ βλεπεται τα ακουστικά που απομονώνουν τον θόρυβο!

Κράνος που μειώνει τον ήχο

Όταν βγαίνετε βόλτα με την μοτοσυκλέτα σας όλα είναι όμορφα και ωραία υπάρχει όμως ένας παράγοντας που θα σας κουράζει! Αυτός είναι ο αέρας και ο θόρυβος στο κράνος. Πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε ένα κράνος που να μπορεί να μειώνει τον θόρυβο στα αυτιά σας;

 
Η εταιρία Sena έχει κατασκευάσει το κράνος INC το οποίο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και υπόσχεται μείωση του θορύβου κάτω από τα 100 decibel που δημιουργείται από τον αέρα και το περιβάλλον!

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί ο θόρυβος σε αρκετές περιπτώσεις που δημιουργείται στην περιαστική χρήση και στα ταξίδια, όταν η ταχύτητα κυμαίνεται στα 105χλμ/ώρα φτάνει τα 100 decibel. Αυτή η ένταση του ήχου είναι επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό ειδικά όταν πρόκειται για πολύωρη έκθεση, καθώς χωρίς να το καταλαβαίνουμε μπορεί να δημιουργήσει stress, διαταραχή στον ύπνο κόπωση, μειωμένα αντανακλαστικά και απώλεια ακοής. Φυσικά, όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος.

Το κράνος έχει ενσωματωμένα ακουστικά που φιλτράρουν το ήχο που λαμβάνουν απο τα 4 μικρόφωνα που υπάρχουν τοποθετημένα και αφήνουν να περάσουν μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες όπως σειρήνες, οι στροφές του κινητήρα σας κτλ.  Μία από τις λειτουργίες του είναι ότι δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε αν δεν θέλετε κατά την διάρκεια μίας στάσης καθώς υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης της απομόνωσης του ήχου.

Σύμφωνα με την εταιρία το κράνος παρέχει αυτές τις λειτουργίες, χωρίς να χάνει σε άνεση και χρηστικότητα γιατί είναι κατασκευασμένο με τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα κράνος. Η εσωτερική επένδυση είναι αφαιρούμενη ενώ υπάρχουν 2 μεμβράνες και φυσικά η προσθήκη αξεσουάρ Bluetooth.

Είναι ωραίο να βλέπουμε εταιρίες να χρησιμοποιούν τις τεχνολογικές γνώσεις για την προστασία των αναβατών. Στην προκειμένη περίπτωση το κράνος δημιουργήθηκε με αυτόν τον σκοπό, ωστόσο η χρήση του πιθανότατα θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χώρες του εξωτερικού που οι δρόμοι και η κυκλοφορία είναι πιο ήπια. Σε μία χώρα όπως η Ελλαδα πιστεύετε οτι θα βοηθήσει την κατάσταση ή θα την κάνει χειρότερη;

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ