net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Marc Marquez με τον Dr. Xavier Mir (αριστερά) λίγο πριν το εξιτήριο.

Ο Dani Pedrosa έχει ήδη χάσει δύο αγώνες μετά την επέμβαση για το σύνδρομο arm pump.

O Hiroshi Aoyama μπορεί να βρεθεί για τρίτο συνεχόμενο αγώνα καβάλα στο εργοστασιακό RCV.

O Kousuke Akiyoshi έχει κληθεί πολλάκις να γεμίσει το ρόστερ της Repsol Honda λόγω τραυματισμού του εργοστασιακού αναβάτη.

Κάταγμα για τον Marc Marquez

Μια πτώση σε προπόνηση flat track άφησε τον Ισπανό πρωταθλητή με ένα ράγισμα στο μικρό δάκτυλο του αριστερού χεριού του και, το σημαντικότερο, με αμφιβολίες για συμμετοχή στο επερχόμενο Jerez GP.

 

Η ατυχία δε λέει να αφήσει ήσυχη τη Repsol Honda MotoGP. Μετά το ξαφνικό πρόβλημα του Dani Pedrosa, τώρα και ο Marquez αντιμετωπίζει το φάσμα της αποχής από τον αγώνα στην πατρίδα του.

Το ατύχημα συνέβη το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου, κατά τη διάρκεια προπόνησης σε πίστα dirt track και μόλις έγινε η διάγνωση ο Marquez εισήχθη εσπευσμένα στην κλινική Universitario Quiron Dexeus για να εγχειριστεί από τον διαβόητο Dr. Xavier Mir στη Βαρκελώνη.

Αν και θεωρητικά ένα ράγισμα στο μικρό δακτυλάκι δεν ακούγεται ως ο σοβαρότερος των τραυματισμών, η πλήρης διάγνωση από τον Dr. Mir μας λέει πως "οι ακτινογραφίες έδειξαν κάταγμα της εγγύς φάλαγγας με μετατόπιση του οστού. Έτσι αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε το τραύμα - όπως θα κάναμε και με οποιονδήποτε άλλον ασθενή - τοποθετώντας μια πλάκα τιτανίου στο χέρι του. Αυτό θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε τη λειτουργική αποκατάσταση του χεριού εντός 24 ωρών και θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Jerez."

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός θεωρείται ύπουλος και αναζητώντας πληροφορίες στο Διαδίκτυο ανακαλύπτουμε αναφορές πως είναι ένα είδος κατάγματος που μπορεί να αφήσει μόνιμη βλάβη στο χέρι. Αν και το μικρό δάκτυλο του αριστερού χεριού δεν είναι κρίσιμης σημασίας στην οδήγηση της μοτοσικλέτας για μας τους κοινούς θνητούς, όμως για έναν αναβάτη MotoGP - που στο φρενάρισμα υφίσταται επιβράδυνση κάμποσων G - μπορεί να αποδειχθεί σοβαρό εμπόδιο, ειδικά προς το τέλος του αγώνα μετά από καταπόνηση πολλών γύρων.

Η τυπική περίοδος αποθεραπείας κανονικά είναι 4 με 6 εβδομάδες, ας πούμε λοιπόν περίπου το μισό για κάποιον με τα διαθέσιμα μέσα όπως ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP. Το γεγονός πως ο αγώνας στο Jerez είναι σε μερικές μέρες σημαίνει πως ο Marquez, ακόμη κι αν πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς για να αγωνιστεί, δε θα είναι στην πλήρη φυσική κατάσταση να βγάλει τον αγώνα. Εξ ου και η ιδιαίτερα επιφυλακτική ανακοίνωση του HRC που μας λέει πως "η συμμετοχή του στο Ισπανικό GP δεν έχει αποκλειστεί".

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η κατάσταση του Marquez θα εκτιμηθεί επί τόπου στο Jerez και ίσως να περιμένουμε ως το πρωί της Κυριακής για να μάθουμε αν θα τρέξει τελικώς. Το κακό για τον Marquez είναι πως αυτή τη στιγμή καίγεται για βαθμούς, ειδικά μετά την καταστροφική του πτώση στην Αργεντινή, καθώς μετά από τρεις αγώνες ο Valentino Rossi βρίσκεται 30 ολόκληρους βαθμούς μπροστά του. Η κατάσταση μάλιστα δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τη Honda, καθώς ούτε ο Pedrosa έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συμμετοχή του στο Jerez. Και αυτός περιμένει να καβαλήσει μοτοσικλέτα στην πίστα για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται, έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη Κυριακή η Repsol Honda να κατέβει στο GP με αναβάτες τους Hiroshi Aoyama (όπως και στους προηγούμενους δύο αγώνες στη θέση του Pedrosa) και Kousuke Akiyoshi (ο επίσημος αναβάτης δοκιμών της Honda).

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ