net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τι είπε ο Andrea Dovizioso, για το αποτέλεσμα του την Κυριακή;

Και χαρούμενος, και όχι!

Ο Andrea Dovizioso μιλάει για τον αγώνα του Sachsenring και αναφέρεται στην θέση του στο βάθρο αλλά και στις σκέψεις του, όταν έπρεπε να αλλάξει μοτοσυκλέτα.

 
Ο Andrea Dovizioso κατάφερε, στο GP της Γερμανίας, να ανέβει ξανά στο βάθρο από τον πρώτο αγώνα του Qatar στις 20 Μαρτίου, όπου και είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση. Μετά από μια σειρά ατυχιών και κακών αποτελεσμάτων, ο Dovizioso κατάφερε να πάρει κάποιους σημαντικούς βαθμούς με τον τερματισμό του στην 3η θέση.

Σε δηλώσεις που προέβη μετά τον αγώνα, ο Dovizioso μίλησε για τα συναισθήματά του, μετά από το αποτέλεσμα αυτό: "Είμαι χαρούμενος αλλά και απογοητευμένος ταυτόχρονα, γιατί πιθανόν να πήρα τις λάθος αποφάσεις στο βρεγμένο. Έβαλα το πολύ μαλακό εμπρός ελαστικό, αλλά μπόρεσα να δημιουργήσω μια διαφορά 2 δευτερολέπτων από τους άλλους." 

"Είχα συγκεντρωθεί υπερβολικά στο να χειριστώ την κατάσταση και δεν άλλαξα μοτοσυκλέτα στη σωστή στιγμή. Και αυτό με λυπεί διότι είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για την νίκη"

Συνεχίζοντας, ο Dovizioso δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις πότε θα κάνεις pit stop, όταν οδηγείς τον αγώνα, αλλά και αναφέρθηκε στις δυσκολίες συνεννόησης των ομάδων χωρίς ασύρματο, στη μέση του αγώνα. 

Είπε χαρακτηριστικά: «Όταν είναι μπροστά δε θες να σταματήσεις! Διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή χειρίζεσαι την κατάσταση καλύτερα από τους άλλους αναβάτες. Δεν θελεις να πάρεις το ρίσκο, διότι με τα slick σε βρεγμένη πίστα είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος και να πέσεις.»

«Δεν έχουμε ενδοεπικοινωνία και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβεις οτιδήποτε. Για παράδειγμα, με 8 γύρους να απομένουν, ούτε που σκεφτόμουν τα pits. Αλλά δεν ήταν έτσι. Το να αποφασίσεις να αλλάξεις μοτοσυκλέτα νωρίς είναι τελείως διαφορετικό για όσους βλέπουν τον αγώνα από έξω και από την τηλεόραση. Αυτό συνέβη τώρα σε εμένα, όπως συνέβη και πέρυσι στον Valentino, στο Misano. Όπως και να έχει, ο τερματισμός στην τριάδα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς». 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ