net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

RC στα 125 αλλά και τα 200 κ.εκ. φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η KTM φέτος στην EICMA.

Η θέση οδήγησης μαζί με την ύπαρξη φέρινγκ θα αποτελούν και τις κύριες διαφορές μεταξύ των μικρών Duke και RC.

KTM: Και με φέρινγκ τα μικρά Duke

Εκπλήξεις φέρεται να ετοιμάζει η ΚΤΜ για τη φετινή EICMA αφού δίπλα στην έκδοση δρόμου του RC390 δεν αποκλείεται να δούμε και εκδόσεις με τα μοτέρ των 125 και 200 κ.εκ.

 
Το Ιούλιο που μας πέρασε, η αυστριακή εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει και μια έκδοση δρόμου του RC390 που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη χρονιά στο ADAC Junior Cup Powered by KTM. Τώρα πηγές που αποκάλυψαν πληροφορίες στην ιστοσελίδα Visordown κάνουν λόγο για η δημιουργία άλλων δύο εκδόσεων της μοτοσικλέτας με κινητήρες στα 125 και 200 κ.εκ. Όπως και το μεγαλύτερο 390 έτσι και τα δύο μικρότερα μοντέλα θα βασίζονται πάνω στα υπάρχοντα Duke. Οι κύριες διαφορές μεταξύ των γυμνών και των ντυμένων εκδόσεων εντοπίζονται στο διαφορετικό σχήμα του ρεζερβουάρ, στα κλιπόν και στην αλλαγή θέση των μαρπσιέ τα οποία θα τοποθετηθούν πιο πίσω και ίσως ψηλότερα.

Αλλαγές δεν θα έχουμε ούτε στον τομέα των κινητήρων με τους 15 και 25 ίππους για το 125 και 200 να παραμένουν αμετάβλητοι, ενώ μικρή διαφορά προς τα πάνω θα έχουμε λογικά στο βάρος κυρίως λόγω της ύπαρξης φέρινγκ. Λόγος για αλλαγές στην κλιμάκωση του κιβωτίου δεν γίνεται. Επίσης, να πούμε ότι για το RC 390 των 43 ίππων, η ΚΤΜ έχει προβλέψει και μια έκδοση με ελαφρώς περιορισμένη ισχύ-όπως και στο αντίστοιχο Duke- ώστε να μπορεί να αποκτηθεί και από κατόχους διπλώματος Α2.

Τέλος, η ιστοσελίδα αναφέρει και την δημιουργία σειράς supermoto που θα βασίζεται επίσης στα μικρά Duke με κύριες διαφορές τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τις μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων η οποία, όμως, δεν θα είναι έτοιμη πριν το 2015.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ