net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το εντυπωσιακό KTM 640 LC4

KTM 640 LC4: Μια θηριώδης ανακατασκευή

Ο Steve Gernhoefer αποφάσισε να ανακατασκευάσει τη παλιά του μηχανή και μετά από 12 μήνες δημιούργησε ένα σπάνιο μοντέλο της ΚΤΜ με μια αισθητική από τη δεκαετία του `70.

 
H εταιρεία τροποποίησης RAGE Motorcycles, γνωστή και ως «Rough As Guts Engineering» είναι μια μικρή επιχείρηση στη βόρεια πλευρά του Περθ στην Αυστραλία. Μετά από ένα μικρό εγχείρημα ανακατασκευής μιας cafe`d `79, μιας Yamaha RX125 και μιας `87 Honda XL600, γεννήθηκε αυτό το εντυπωσιακό KTM 640 LC4.

Η έμπνευση του Steve προήλθε περισσότερο από μια προσωπική αναζήτηση σχεδιασμού, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το 197 εκ. πλαίσιο Everest της μοτοσυκλέτας του. «Κάνω τις περισσότερες μοτοσυκλέτες να φαίνονται  αστείες και να είναι μικρού μεγέθους, επειδή πραγματικά ήθελα μια μοτοσυκλέτα που να ταιριάζει τόσο στο ύψος μου αλλά και στο στυλ μου», δήλωσε ο δημιουργός.

Η κατασκευή της διήρκεσε πάνω από 12 μήνες και ο Steve είχε καταλάβει πολύ καλά τι ακριβώς ήθελε να πετύχει. «Ήθελα μια σκληρή, βιομηχανική αίσθηση στη μοτοσυκλέτα μου, έχοντας μια καλή συμπεριφορά στο δρόμο», τόνισε ο Αυστραλός κατασκευαστής. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει, ήταν να φτιάξει μόνος του ένα νέο υποπλαίσιο στο πίσω μέρος.

Διατήρησε τη βιομηχανική αισθητική στον προβολέα, στο φτερό και τη βάση στήριξης. Με καλοφτιαγμένα ελαστικά μεγάλου μεγέθους, η μοτοσυκλέτα δε μεταφέρει τίποτα ασήμαντο και ζυγίζει λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν.

Μερικά εξαρτήματα για την ανακατασκευή της KTM έφτασαν στην Αυστραλία κατά παραγγελία. Εν παραδείγματι, το ντεπόζιτο είναι από μια `79 Yamaha XS 750,  που ο Steve είχε φέρει στη Μελβούρνη, και το κάθισμα ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η διαδικασία του βαψίματος. Ο καλλιτέχνης Diablomoto Mike έδωσε τις χρήσιμες συμβουλές του στο Steve για το σχεδιασμό και την απόδοση του χρώματος στο τελευταίο στάδιο της τροποποίησης. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του ψυγείου δεν ήταν εύκολος, καθώς ο στόχος ήταν να είναι λειτουργικό κι αξιόπιστο. Η πρώτη προσπάθεια τοποθέτηση του ψυγείου ήταν ατυχής, διότι αυτό υπέκυψε στην πίεση. Ο Steve εξακολουθεί να σκέφτεται ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο για το ψυγείο και το έχει προσθέσει στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνει.
 
 

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ