net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στα 50 του πλέον ο McWilliams θα κάνει την τελευταία, όπως όλα δείχνουν, εμφάνισή του στο Π.Π. Ταχύτητας.

Jeremy McWilliams, η επιστροφή!

Παρά τα 50 του χρόνια ο αναβάτης από τη Β. Ιρλανδία θα εμφανιστεί ξανά στην κορυφαία μορφή αγώνων ταχύτητας στους δύο τροχούς οδηγώντας στη κατηγορία Moto2 για λογαριασμό της Brough Superior.

 
Ειδικότερα, ο 50χρονος McWilliams, θα συμμετέχει έκτακτα στην Moto2 ως wild card  για τη μία και μοναδική εμφάνιση της Brough Superior φέτος στην κατηγορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ερχόμενο γύρο του πρωταθλήματος στο Silverstone. 

Αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του McWilliams να συμμετέχει στο Π.Π. αφού το όριο ηλικίας είναι τα 50 χρόνια. Τελευταία φορά που ο αναβάτης από τη Βόρειο Ιρλανδία έκανε την εμφάνισή του στο Π.Π ήταν το 2007 για λογαριασμό της Ilmor, η οποία δεν έτρεξε τελικά κανένα αγώνα καθώς δεν βρέθηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση. Η μοτοσικλέτα της Brough Superior, που προσπαθεί σιγά-σιγά να αναστηθεί, ονομάζεται Carbon 2 και έχει σχεδιαστεί από τους Paul Taylor and John Keog. Το πλαίσιο αλλά και το ψαλίδι της είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ η εμπρός ανάρτηση είναι τύπου Hossack.

Σε δηλώσεις του ο McWilliams ανέφερε ότι επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης ενός άλλου αναβάτη ο οποίος ήταν να αγωνιστεί κανονικά στο Silverstone. Στόχος του, σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι να είναι πλήρως ανταγωνιστικός με τους υπόλοιπους αναβάτες αλλά να βοηθήσει ώστε η εξέλιξη της Carbon 2 προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. «Αν πάντως καταφέρουμε να τερματίσουμε μέσα στους 20 πρώτους αυτό θα μας κάνει πολύ χαρούμενους», συμπλήρωση. 

Σχετικά με τη φυσική του κατάσταση ο McWilliams δήλωσε: «Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν το 2004 αλλά δεν απέχει τόσο πολύ από τότε που αγωνιζόμουν για μια ολόκληρη σεζόν. Έχω κρατήσει τον εαυτό μου σε καλή κατάσταση αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι στην ίδια φόρμα με τον Tito Rabat ή τον Maverick Vinales!...Οι αγώνες στη Moto2 σίγουρα δεν είναι τόσο απαιτητικοί σωματικά όσο στη MotoGP. Βασικά έχει να κάνει περισσότερο με το να φτάσεις και εσύ σε ταχύτητα αναβάτες που αγωνίζονται ήδη μισή σεζόν.»

Ο Jeremy McWilliams έκανε την εμφάνισή του στο Π.Π. Ταχύτητας για πρώτη φορά το 1993 στη GP 500. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1996 αγωνιζόμενος και τις τέσσερις σεζόν με Yamaha. Το 1997 μεταπήδησε στα 250 μέχρι και το 2000 όταν επέστρεψε στα 500 για λογαριασμό της Aprilia. Για τους Ιταλούς αγωνίστηκε ξανά στα 250 το 2001, ενώ από το 2002 έως το 2004 έτρεξε στη MotoGP, μια χρονιά για την Aprilia και τρεις για την Proton με την ομάδα του Roberts. Το 2005 έκανε μόλις έναν αγώνα για τη Proton.

Highlight της καριέρας του είναι η έκτη θέση που κατέκτησε το 2001, στο πρωτάθλημα GP 250 με Aprilia, όταν πήρε και την μοναδική του νίκη στα 250/500/MotoGP. Από το 2007 και μετά συμμετέχει τόσο σε αγώνες δρόμου στην Ευρώπη όσο και σε αγώνες υποστήριξης άλλων πρωταθλημάτων στις Η.Π.Α. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο γηραιότερος αναβάτης φέτος στη Moto2 είναι ο 33χρονος Αυστραλός Anthony West.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ