net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτό είναι το νέο Honda CBR1000RR SP

Αυτό είναι το νέο Honda CBR1000RR SP

Αυτό είναι το νέο Honda CBR1000RR SP

Η ακόμη πιο ακραία έκδοση της μοτοσυκλέτας, η CBR 1000RR SP2

Intermot: Honda CBR1000RR SP/SP2

Αποκαλύφθηκαν και επίσημα πλέον οι φωτογραφίες του νέου Honda CBR1000RR Fireblade, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια της Intermot!

 
Ναι, επιτέλους το βλέπουμε. Αυτό είναι το Honda CBR1000RR SP του 2017, μια μοτοσυκλέτα η οποία είχε πυροδοτήσει συζητήσεις και αναμονή χωρίς προηγούμενο. Στην 25η επέτειο της σειράς Fireblade, η Honda παρουσιάζει την ολοκαίνουργια εκδοχή της μοτοσυκλέτας.
 
Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Honda, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην οδηγική συμπεριφορά του νέου μοντέλου, σύμφωνα με την πολυδιαφημισμένη αρχή «Total Control». Η μοτοσυκλέτα θα φέρει σύστημα αισθητήρων 5 αξόνων, το οποίο θα μετρά συνεχώς την κλίση, την ταχύτητα, την επιβράδυνση-επιτάχυνση και γενικότερα θα καταγράφει την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας και θα προσαρμόζει ανάλογα την συμπεριφορά των ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Η νέα Fireblade θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda η οποία θα φέρει αναρτήσεις Ohlins S-EC, εμπρός και πίσω και συγκεκριμένα το πιρούνι ΝΙΧ30 και το αμορτισέρ ΤΤΧ36. Οι αναρτήσεις θα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες και θα προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις τους ανάλογα με την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας και τις εντολές του αναβάτη! Να λοιπόν, που έγκειται το «Total Control»…

Η νέα μοτοσυκλέτα είναι 14 κιλά ελαφρύτερη από την υπάρχουσα, με το βάρος της να ανέρχεται στα 197 κιλά πλήρης υγρών. Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας θα έχει 3 riding modes, τα οποία θα καθορίζουν την απόδοση του και η ισχύς του ανακοινώνεται στους 189 ίππους, με την συμπίεση να ανεβαίνει στο 13:1!  

Η έκδοση SP2
Μια ακόμα πιο ακραία έκδοση του νέου Fireblade, η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια! Οι αλλαγές έγκεινται στα τμήματα Carbon, τις ζάντες Marchesini, ενώ αλλαγές εντός του κινητήρα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής. Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη και με δύο βελτιωτικά κιτ, τα οποία θα περιλαμβάνουν εκκεντροφόρους, άλλα ελατήρια βαλβίδων, διαφορετική εξάτμιση και εγκέφαλο αλλά και ολόκληρο ψαλίδι! 

 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ