net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτός είναι ο νέος V2 της Indian.

Indian: Νέος κινητήρας

Ένας κινητήρας αμερικάνικος μόνο στην… διάταξη και την προέλευση παρουσιάστηκε από την Indian, ο οποίος θα κινήσει το νέο της flat tracker και φέρει όλη την μοντέρνα τεχνολογία που χρειάζεται ένας κινητήρας του σήμερα.

 
Η Indian είναι μια φίρμα ιστορική, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια από τις κλασικότερες εταιρείες μοτοσυκλετών στον κόσμο, η Indian ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα μοντέλο flat-tracker που θα αγωνιστεί στους αγώνες της AMA, μετά από περίπου 60 χρόνια! (Τι σύμπτωση που το ανακοίνωσαν λίγο μετά από την Harley-Davidson, άραγε…)

Η εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες του κινητήρα που θα κινεί το μοντέλο, ο οποίος θυμίζει αμερικάνικο, μεγάλο V2… μόνο στην διάταξη. Το μοτέρ είναι δικύλινδρο, με κυβισμό στα 750 κυβικά εκατοστά, ενώ φέρει τετραβάλβιδες κεφαλές με δύο ΕΕΚ και είναι υδρόψυκτο. 

Ο κινητήρας είναι ικανός να ξεπεράσει τις 10.000 στροφές, ενώ η ισχύς του ανέρχεται στους 109 ίππους! Σύμφωνα με το εργοστάσιο, ο κινητήρας δεν έχει χρησιμοποιήσει κάτι εξωτικό στην κατασκευή του και είναι κατάλληλος για μαζική παραγωγή, ενώ ζυγίζει 48 κιλά (με στόχο της εταιρείας να μην ξεπερνάει τα 52). 

Εντυπωσιακά είναι και κάποια άλλα αριθμητικά δεδομένα: Ο κινητήρας θα τροφοδοτείται από σύστημα ψεκασμού που θα λειτουργεί στα 60 psi, ενώ η συμπίεσή του ανέρχεται στο ανεπανάληπτο 14:1! 

Για να δούμε λοιπόν τι θα ακολουθήσει! Αναμφίβολα πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο κινητήρα, αν σκεφτούμε ότι προέρχεται από αμερικανική εταιρεία! 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ