net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το σύστημα Riding Assist ισορροπεί την μοτοσυκλέτα!

Η καινότομη μοτοσυκλέτα της Honda

Το ειδικά τροποποιημένο πιρούνι.

Η καινότομη μοτοσυκλέτα της Honda

Honda Riding Assist

H Honda σε έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas παρουσίασε μία νέα μοτοσυκλέτα που ισορροπεί μόνη της και όχι μόνο.

 
Πως θα σας φαινόταν αν η μοτοσυκλέτα σας μπορούσε να ισορροπεί εντελώς αυτόνομα αλλά και με ένα άγγιγμα να σας ακολουθεί από πίσω λες και πρόκειται για κατοικίδιο; Η Honda παρουσίασε μία τέτοια μοτοσυκλέτα σε μία έκθεση στο Las Vegas. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε ο κόσμος έμεινε άφωνος από αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα.
Η Honda δεν ανέφερε επίσημα αν και πότε θα δούμε αυτό το σύστημα σε μοτοσυκλέτες παραγωγής, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ισορροπεί η μοτοσυκλέτα μόνη της στην διασταύρωση, περιμένοντας το φανάρι να γίνει πράσινο.

Πως καταφέρνει όμως η μοτοσυκλέτα να ισορροπεί; Το σύστημα της Honda επιτρέπει στην μοτοσυκλέτα όταν σταματάει να σπρώχνει το πιρούνι με κατεύθυνση προς τα κάτω και μπροστά αλλά και να στρίβει το τιμόνι αριστερά και δεξιά. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα "Riding Assist", μιμείται έναν αναβάτη που προσπαθεί να ισορροπήσει την μοτοσυκλέτα του χωρίς να ακουμπήσει τα πόδια του στο έδαφος.

Για την δημιουργία αυτής της μοτοσυκλέτας η Honda δανείστηκε την τεχνολογία που είχε χρησιμοποιήσει στο UNI-CAB. Θα έχουμε νομίζετε,  κάποια επίσημη τοποθέτηση της Honda στο άμεσο μέλλον για την παραγωγή της μοτοσυκλέτας;

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ