net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο αρχικός V2 των 700κ.εκ. του χλοοκοπτικού αλλάχθηκε με ένα επίσης V2, από VTR 1000, με απόδοση 109hp!

To Mean Mower είναι ΤΟΣΟ όμορφο, που θέλεις να το αγοράσεις για καθημερινή χρήση!

Το εν λόγω όχημα είναι πλέον κάτοχος του Παγκοσμίου Ρεκόρ Guinness, στην τελική ταχύτητα χλοοκοπτικών. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά.

Τέζα, στην πίστα της IDIADA, στην Ισπανία, για επίσημο ρεκόρ 187,6χλμ/ώρα.

Ιδού και το χαρτί της οργάνωσης Guinness World Records που αποδεικνύει το ρεκόρ.

Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην ομάδα της Honda που κατασκεύασε το μοναδικό Mean Mower, όσο και στον οδηγό Piers Ward.

Honda: Ρεκόρ Guinness με χλοοκοπτικό!

Στη Honda ανήκει η ταχύτερη μηχανή κουρέματος του γκαζόν. Με κινητήρα VTR 1000, και απόδοση 109 ίππων, το Mean Mower σημείωσε Ρεκόρ Guinness ταχύτητας με 187,6χλμ/ώρα!

 
Η Honda Βρετανίας, σε συνεργασία με την Team Dynamics που τρέχει στο Βρετανικό πρωτάθλημα Touring Car (BTCC) κατασκεύασε μια βελτιωμένη... μηχανή του γκαζόν, χρησιμοποιώντας ως βάση ένα χλοοκοπτικό Honda HF260, με νέο πλαίσιο από χρωμομολυβδαινιούχο χάλυβα, αναρτήσεις και τροχούς από ATV, κιβώτιο 6 ταχυτήτων, και κινητήρα από VTR1000 Firestorm (συν εξάτμιση της Scorpion), με απόδοση 109hp και 9,8Kgm ροπής και βάρος 140kg, για να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην εν λόγω κατηγορία.

Στις 8 Μαρτίου 2014, στην πίστα της IDIADA στην Ισπανία, το Mean Mower -ήτοι "κακό χλοοκοπτικό"- κατάφερε να σημειώσει νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness ταχύτητας, με μέσο όρο 2 περασμάτων τα 187.60χλμ/ώρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2010 κατά... 45χλμ/ώρα! Μάλιστα οι άνθρωποι της Honda υπολογίζουν πως το Mean Mower έπιασε τα 0-100χλμ σε περίπου... 4 δευτερόλεπτα. Στο τιμόνι βρισκόταν ο Piers Ward, του περιοδικού TopGear.

Κι αν αναρωτιέστε, ναι, το Mean Mower ΜΠΟΡΕΙ να κουρεύει και το γκαζόν, με ταχύτητα κίνησης 24χλμ/ώρα, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν κίνηση σε ατσάλινες μεσινέζες 3χλστ., που περιστρέφονται με... 4.000σαλ., ταχύτητα περίπου διπλάσια από του ορίτζιναλ χλοοκοπτικού.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ