net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda Dream, τώρα και ψεκαστό αλλά μόνο στη Μαλαισία.

Σιμπλιδάκι.

Καισιμοβάκι.

Διάσημο λογότυπο σε διάσημο παπί.

Όχι, δεν είναι αυτοκόλλητο PGM σε μεταχειρισμένο παπί 25ετίας.

Οικεία ουρά στο μοντέλο του 2015.

Αυτό το πάνελ οργάνων φέρνει πολλές αναμνήσεις σε όσους μεγάλωσαν με τις πάπιες των δεκαετιών του 80 και του 90.

Honda ΕΧ5 Dream 110 PGM-FI

Κυρίες και κύριοι, το παλαί ποτέ θρυλικό παπί Honda Dream ζει και βασιλεύει και παράγεται ως μοντέλο 2015 με 110 κ.εκ. και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό PGM-FI! Ατυχώς μόνο για την αγορά της Μαλαισίας.

 

Ένας από του θρύλους της Honda, το C100 Dream από τη δεκαετία του 1990 εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο χάρη στην Μαλαισιανή Boon Siew Honda, η οποία συνεχίζει να το παράγει αποκλειστικά για τη χώρα της. Το ανανεωμένο Dream επαναλανσαρίστηκε το 2013 στη Μαλαισία ως EX5 Dream 110 βασισμένο στις έρευνες αγοράς που έκανε στο πελατολόγιό της και, αφού τα πήγε περίφημα στις πωλήσεις, σε συνεργασία με τη Honda R&D Southeast Asia αποφασίστηκε η ανανέωσή του για το 2015 με την προσθήκη ψεκασμού PGM-FI. Ναι, πολύ σωστά ακούσατε, ψεκαστό Dream, έστω κι αν ακόμη δισκόφρενο δεν τολμά να φορέσει στους τροχούς του.

Εμφανισιακά το ΕΧ5 είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, καθώς όλα τα πλαστικά και τα όργανά του είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα με όσα γνωρίζαμε πριν 20 και 30 χρόνια. Στην πορεία το μόνο που άλλαξαν οι Μαλαισιανοί είναι μια μικρή τόνωση της χωρητικότητάς του από 97 σε 109 κ.εκ., η τοποθέτηση ενός λίγο μεγαλύτερου ρεζερβουάρ 4,3 λίτρων και φυσικά η χρήση του ψεκασμού PGM-FI.

Στην δεύτερη πατρίδα του λοιπόν, το Dream 110 διατίθεται σε τρία χρώματα, Euphoria Red Metallic, Vital Blue Metallic και Mariana Purple Metallic, καθώς και σε δύο εκδόσεις, με μίζα και μανιβέλα ή μόνο με μανιβέλα. Η τιμή του στη Μαλαισία είναι 1.125 ευρώ με μίζα και 1.070 χωρίς. Οι αναμνήσεις περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο από την παρουσίασή του στην Μαλαισία.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ