net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ενισχύονται τα σενάρια για είσοδο στην παραγωγή του Bulldog Concept, μετά από την κατάθεση νέων σχεδίων πατέντας.

Honda Bulldog παραγωγής;

Το ενδιαφέρον concept της Honda, που παρουσιάστηκε περίπου ένα χρόνο πριν στην Ιαπωνία, πιθανόν να βρίσκεται υπό σοβαρή συζήτηση για είσοδο σε παραγωγή, αφού κατατέθηκαν πατέντες για κατοχύρωση σχετικά με κατασκευαστικές λεπτομέρειες!

 
Πριν περίπου ένα χρόνο, η Honda είχε παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον concept με το όνομα Bulldog, το οποίο είχε ιδιαίτερα industrial αισθητική και προορίζεται από την εταιρεία να γίνει «σύντροφος στο ταξίδι» των αναβατών. Πέρσι, σας είχαμε γράψει σχετικά με φήμες που το θέλουν να μπαίνει στην παραγωγή, σήμερα πληροφορούμαστε ότι η Honda κατέθεσε κάποια σχέδια πατέντας, στα οποία η χαρακτηριστική μορφή του διαγράφεται ξεκάθαρα! 

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο εστιάζει στα προστατευτικά κάγκελα και στην τοποθέτησή τους γύρω από τον κινητήρα, ωστόσο απεικονίζει την μορφή του Bulldog! Μάλιστα, στην μοτοσυκλέτα του σχεδίου φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά φλας, φως ουράς αλλά και δισκόφρενα από το concept μοντέλο. 

Στην πατέντα επίσης αναφέρεται η ύπαρξη δυο αποθηκευτικών χώρων στα πλευρά του ρεζερβουάρ καυσίμου,  που θα έχουν αρκετά μεγάλη χωρητικότητα, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αφομοιώνονται με τις σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου. 

Το ιδιαίτερης αισθητικής Βulldog βασίζεται στον κινητήρα του CB500, με μείωση του κυβισμού του στα 400 κυβικά, προκειμένου να συμμορφωθεί με την νομοθεσία της Ιαπωνίας. Το αν θα το δούμε στην παραγωγή ή όχι, δεν το ξέρουμε ακόμα με βεβαιότητα, παρά το γεγονός ότι το μοντέλο συζητείται πάνω από ένα χρόνο. Ωστόσο, τα τμήματα από τα οποία αποτελείται βρίσκονται ήδη σε μαζική παραγωγή, οπότε η έναρξη της κατασκευής του είναι θέμα μιας απόφασης και μόνο. 

Φυσικά, ένα μεγάλο αλλά και καίριο ερώτημα, είναι εάν οι μοτοσυκλετιστές θα ήθελαν μια μοτοσυκλέτα σαν αυτή…

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ