net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Λέτε η επιθετική σχεδίαση της ανανεωμένης CBR500R να μας δείχνει κάτι από το look του επόμενου CBR1000RR;

Ιδιαίτερα αιχμηρή αισθητική και φώτα LED για το ανανεωμένο CBR500R.

Honda: Ανανέωση για το CBR500R

To CBR500R είναι η πρώτη πραγματική μοτοσικλέτα της Honda που δέχεται τις περιποιήσεις των Ιαπώνων για τη νέα χρονιά. Αλλαγές στην αισθητική, την εργονομία αλλά και στις αναρτήσεις.

 
Η Honda αναμένεται να παρουσιάσει μια ελαφριά σπορ μοτοσικλέτα, ως concept, στο Tokyo Motor Show. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα από αυτό οι Ιάπωνες θα δείξουν στο κοινό το ανανεωμένο CBR500R, το οποίο θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις 15 Οκτωβρίου στην Αμερικανική Διεθνή Έκθεση Μοτοσικλετών, στο Orlando των Η.Π.Α.

Πάνε περίπου δύομιση χρόνια από τότε που είδαμε για πρώτη φορά CBR500R και οι άνθρωποι της Honda θεώρησαν ότι η στιγμή για την πρώτη ανανέωση του μεσαίου κυβισμού μοντέλου τους έφτασε.

Με δύο teaser φωτογραφίες και ένα ιδιαίτερα λιτό κείμενο η ιαπωνική εταιρία μας ενημερώνει πως κύριο χαρακτηριστικό της ανανεωμένης CBR500R θα είναι η εντελώς νέα εμφάνιση της βασισμένη στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda «Aggressive Speed Shape».  Η σχεδίαση του μοντέλου θα χαρακτηρίζεται από έντονες και αιχμηρές γραμμές αλλά και έντονα κεκλιμένα διπλά φώτα LED, ενώ ίδιας τεχνολογίας θα είναι και τα φώτα της ουράς η οποία θα έχει επίσης πιο επιθετική σχεδίαση.

Παράλληλα, αναβάθμιση βλέπουμε για την εμπρός ανάρτηση η οποία θα φέρει ρυθμιζόμενη προφόρτιση, το ρεζερβουάρ θα είναι επίσης νέο και μεγαλύτερης χωρητικότητας, ενώ νέας σχεδίασης θα είναι και η τάπα του.

Επίσης, το CBR500R θα φέρει και ρυθμιζόμενες μανέτες συμπλέκτη/φρένου, νέο μικρότερο σε μέγεθος τελικό για βελτιωμένη συγκέντρωση μαζών και φυσικά νέα χρώματα και γραφικά.

Με τη μοτοσικλέτα να στοχεύει κυρίως σε αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας Α2 η Honda δεν ανακοινώνει αλλαγή στην απόδοση του εν σειρά δικύλινδρου η οποία παραμένει στους 47 ίππους.

Το CBR500R ήταν ήδη μια ιδανική μοτοσικλέτα για νέους αναβάτες, και όχι μόνο, και με τις παραπάνω αλλαγές γίνεται ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο μοντέλο. Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες θα έχουμε λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ