net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επέστρεψε στις νίκες ο Marc Marquez, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Doohan με 12 σε μία σεζόν, χαρίζοντας στη Sepang και τον τίτλο κατασκευαστών στη Honda.

Ο μεγάλος Valentino Rossi έσπευσε να συγχαρεί τον αντίπαλο, και φίλο του, Marc Marquez, με το πέρας του αγώνα.

Γιορτή Honda για τον 63ο τίτλο κατασκευαστών σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP; Photobomb ο Valentino Rossi!

Γιορτή Yamaha για τη δεύτερη θέση του Rossi και την τρίτη του Lorenzo στη Sepang; Photobomb o Marc Marquez! Έχουν χιούμορ και οι δύο, και το δείχνουν!

Honda: 63 τίτλοι κατασκευαστών GP!

Ο Marc Marquez πήρε τη 12η νίκη του στο MotoGP 2014, χαρίζοντας τον 4ο συνεχόμενο Τίτλο Κατασκευαστών στη Honda, η οποία έχει πλέον 63 τίτλους κατασκευαστή σε όλες τις κατηγορίες των GP.

 
O δεύτερος αναβάτης της Repsol Honda, Dani Pedrosa ενώ πραγματοποίησε μία πολύ καλή εκκίνηση είχε δύο(!) πτώσεις στον αγώνα, εγκαταλείποντας άδοξα έτσι τη μάχη.

Ο Dani Pedrosa ξεκινώντας από τη 2η θέση της εκκίνησης, πέρασε στην πρώτη θέση του αγώνα καθώς o Marquez που μονομαχούσε με το Lorenzo έπεσε στην 8η θέση. Με τη συμπλήρωση του 1ου γύρου ο Lorenzo βρέθηκε στην πρώτη θέση εμπρός από τον Pedrosa ενώ ο Marc ήδη είχε περάσει στην 6η θέση. Στο δεύτερο γύρο ο Marc βρέθηκε στην 4η θέση συνεχίζοντας την επίθεση του, πραγματοποιώντας ταχύτερο γύρο πίστας (2.01.150) προσπερνώντας τον Bradl και τον Dovizioso. Στον ίδιο γύρο ο Dani έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 20η θέση της κατάταξης, ενώ λίγο αργότερα, κι ενώ οδηγώντας γρήγορα είχε ανέβει 12ος, έπεσε και πάλι, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Ο Marquez κατάφερε να προσπεράσει στον 10ο γύρο τον Lorenzo, και στην τελευταία στροφή του ίδιου γύρου και το Rossi. Κι ενώ στην αρχή ο γιατρός έμεινε μαζί του, χαρίζοντας μας θέαμα, στη συνέχεια ο Marquez έβαλε το κεφάλι κάτω, απομακρύνθηκε, χτίζοντας διαφορά, κερδίζοντας τον αγώνα τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Vale!

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Valencia της Ισπανίας στις 9 Νοεμβρίου 2014.
 
Marc Marquez
1ος στη Sepang – Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2014 
“Αυτός ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της χρονιάς, και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω πραγματοποιήσει το ίδιο ρεκόρ με τον Mick Doohan. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες εξαιτίας της υγρασίας, γεγονός που οδήγησε όλους τους αναβάτες να μειώσουν το ρυθμό τους μετά το μέσο του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η πρώτη στροφή ήταν εφιάλτης για μένα. Στο τέλος όμως κατάφερα και πέρασα στην πρώτη θέση του αγώνα, και παρέμεινα εκεί μέχρι τον τερματισμό.”

Dani Pedrosa
4ος στη βαθμολογία με 230 βαθμούς
“Ενώ όλα ξεκίνησαν πολύ θετικά για μένα τελικά δεν κατάφερα να πάρω το αποτέλεσμα που προσδοκούσα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχασα τον έλεγχο του μπροστινού τροχού στο δεύτερο γύρο και βρέθηκα εκτός αγώνα, χωρίς να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα μου στο όριο. Αν και κατάφερα να συνεχίσω τον αγώνα, αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα λίγο αργότερα, γεγονός που με οδήγησε εκτός πίστας. Θα ήθελα να έχω καλύτερο αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο αγώνα καθώς είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά μέσα στο Σαββατοκύριακο.”

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ