net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η πίστα του Misano απο ψηλά

Ήλιος, θάλασσα και καύσιμο

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο 7ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes στο San Marino και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano.

 
Η πίστα φέρει το όνομα του αξέχαστου Marco Simoncelli, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονική πόλη Cattolica. Πολλά μεγάλα ονόματα των αγώνων μοτοσυκλέτας, όπως οι  Valentino Rossi, Andrea Dovizioso και Marco Melandri, κατάγονται επίσης από τη γύρω περιοχή.

Το μήκος της είναι 4,22 χιλιόμετρα και έχει συνολικά 16 στροφές από τις οποίες οι 10 είναι δεξιές και οι υπόλοιπες αριστερές. Το φάρδος της είναι 14 μέτρα και το μήκος της ευθείας εκκίνησης - τερματισμού είναι 510 μέτρα. Το ρεκόρ ταχύτερου γύρο σε αγώνα έχει καταγραφεί το 2015 από τον Tom Sykes, οποίος έκανε χρόνο 1:34.214. Νικητής στον περσινό αγώνα, ήταν ο Jonathan Rea, καθώς είχε κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα.

Η τοποθεσία της πίστας είναι πολύ κοντά στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας. Είναι ιδανικός προορισμός για τους φίλους του σπορ καθώς μπορούν να συνδυάσουν θέαμα με καλοκαιρινές διακοπές μιας και ο αγώνας διεξάγεται συνήθως μέσα με τέλη Ιουνίου.
 
Απομένει να δούμε αν η Kawasaki θα συνεχίζει τις εξαιρετικές τις εμφανίσεις, με την Ducati να θέλει μια νίκη εντός έδρας.  

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ