net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η ηλεκτρική σπορ μοτοσικλέτα της Kawasaki έχει έναν άσο στο μανίκι.

Από πάνω η ηλεκτρική Kawasaki δείχνει εντελώς συμβατική.

Εδώ είναι το ζουμί. Προσέξτε το σημείο 52(53), είναι το σημείο περιστροφής της αριστερής πλευράς του πλαισίου, το αντίστοιχο του γνωστού μας μεντεσέ.

Ανοίγοντας το πλαίσιο από το πλάι, με ένα μικρό γερανό φέρνεις και κουμπώνεις τα φρέσκα ηλεκτρικά στοιχεία σε ελάχιστο χρόνο!

Από μπροστά φαίνεται πως η πατέντα περιλαμβάνει και τον μηχανισμό που μεταφέρει τις μπαταρίες, καθώς αυτός κρατά και τη μοτοσικλέτα όρθια και σταθερή.

Ηλεκτρικό superbike από την Kawasaki

Πολλή δραστηριότητα έχει πέσει εσχάτως στο Akashi, καθώς οι πατέντες της Kawasaki αποκαλύπτονται μία μετά την άλλη. Επόμενο σχέδιο: Ηλεκτρική σπορ μοτοσικλέτα. Και μάλιστα με μια φοβερή πατέντα στο πλαίσιο!

 
Τα σχέδια από την τελευταία πατέντα που κατέθεσε η Kawasaki διέρρευσαν για μια ακόμη φορά στην αγγλική ιστοσελίδα More Bikes και αυτή τη φορά μας αποκαλύπτουν μια ηλεκτρική σπορ μοτοσικλέτα.
Οι Βρετανοί συνάδελφοι βλέπουν το ZX-10R εδώ, εμείς πάλι όχι. Η ουσία είναι πως από το σχέδιο μιας πατέντας δεν πρέπει να κρίνουμε με τόση αυστηρότητα καθώς ο σχεδιαστής θέλει να δείξει το αντικείμενο της πατέντας και όχι το αν θα έχει ανάποδο ή συμβατικό πιρούνι. Εδώ λοιπόν το σημείο αιχμής είναι το πλαίσιο.

Προσέχουμε πως στην αριστερή πλευρά του πλαισίου, πίσω από τον λαιμό, υπάρχει μια διάταξη που μοιάζει με μεντεσέδες και στην ουσία αυτό ακριβώς είναι! Το ατσάλινο χωροδικτύωμα που πατεντάρει εδώ η Kawasaki ανοίγει από τη μια πλευρά σαν πόρτα για να επιτρέψει γρήγορη και εύκολη προσθαφαίρεση των ηλεκτρικών στοιχείων.

Όπως εύκολα φανταζόμαστε, ένα τέτοιο πλαίσιο θα βρει άμεση χρησιμότητα σε αγωνιστικές μοτοσικλέτες, όπου ως ανεφοδιασμός θα γίνεται άμεση αλλαγή της μπαταρίας με μια φρέσκια.

Όσον αφορά στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες δρόμου, κάτι τέτοιο φαντάζει ακόμη μακρινό. Όσο κι αν ακούγεται πρακτικό να έχεις πάντα μια δεύτερη φορτισμένη μπαταρία, αυτή τη στιγμή είναι μια μάλλον ανέφικτη λύση καθώς το κόστος των μπαταριών είναι σχεδόν όσο υψηλό όσο μια ολόκληρη μοτοσικλέτα. Η Kawasaki ωστόσο κατοχυρώνει την ιδέα της για το μέλλον, καθώς η ηλεκτρική εποχή έρχεται με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ