net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Καμία σχέση δεν έχει αισθητικά το νέο, κομψό BMW F 800 R με το ιδιόμορφο αισθητικά προηγούμενο μοντέλο.

Εδώ στη διχρωμία λευκό-μαύρο. Μια όμορφη, ποιοτική μοτοσικλέτα, και μάλιστα σε σωστή τιμή.

Πολλές οι βελτιώσεις, με κυριότερες αλλαγές το ανάποδο πιρούνι, τις ακτινικές δαγκάνες στα φρένα, το νέο ABS, και τις κοντύτερες 2 πρώτες σχέσεις.

Ο χώρος εργασίας του BMW F 800 R, με αναλογικών ενδείξεων κοντέρ και στροφόμετρο, και ψηφιακή οθόνη για τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Φυσικό είναι η BMW να διαθέτει μαζί με το F 800 R και μια εντυπωσιακή γκάμα επίσημων αξεσουάρ. Από βαλίτσες μέχρι ESA και Traction Control.

Η τιμή του νέου BMW F 800 R

Το BMW F 800 R φρεσκαρίστηκε αισθητικά για το 2015, έγινε ισχυρότερο, ενώ δέχτηκε και αρκετές βελτιώσεις σε εργονομία, αναρτήσεις, φρένα, ηλεκτρονικά κ.α. Τώρα η BMW ανακοίνωσε και την τιμή του στην Ελλάδα.

 
Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την αντικατάσταση του χαρακτηριστικού προβολέα με ένα ολοκαίνουριο φωτιστικό σώμα. Αισθητικά δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο και κάνει το F 800 R να δείχνει πολύ πιο κομψό. Νέα είναι και τα πλαϊνά πλαστικά, τα καλύμματα του ψυγείου, το φτερό του εμπρός τροχού αλλά και οι ζάντες με την σχεδίαση του F 800 R να έχει φρεσκαριστεί συνολικά.

Το ύψος της στάνταρ σέλας (υπάρχουν άλλες δύο έξτρα) έχει μειωθεί από τα 800 στα 790 χλστ., ενώ τα νέα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί 10 χλστ. πιο μπροστά και 10 χλστ. πιο χαμηλά και το αλουμινένιο τιμόνι είναι νέας σχεδίασης.

Μικρές βελτιώσεις έχουμε και στον πολύ καλό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Η ισχύς του ανέβηκε από τους 85,8 στους 88,5 ίππους στις ίδιες ακριβώς στροφές-8.000- με την ροπή να παραμείνει στα 8,77 Kgm στις 5.800 σ.α.λ. Παράλληλα, η BMW κόντυνε τις δύο πρώτες σχέσεις του κιβωτίου.

Το συμβατικό πιρούνι του προηγούμενου μοντέλου έδωσε τη θέση του σε ένα ανεστραμμένο, ενώ η ρύθμιση της προφορτίσης του ελατηρίου πίσω γίνεται πλέον ευκολότερα. Αλλαγές έχουμε και στα φρένα με τους εμπρός δίσκους των 320 χλστ. να συνεργάζονται πλέον με ακτινικά τοποθετημένες 4πίστονες δαγκάνες. Νέα είναι και η δικάναλη μονάδα ABS, ελαφρύτερη και ταχύτερη στη λειτουργία της από την προηγούμενη. 

Σημειώστε πως στα έξτρα του F 800 R διατίθεται για πρώτη φορά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση ESA -Electronic Suspension Adjustment. Στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας μπορεί να συμπεριληφθεί και Traction Control το οποίο η BMW ονομάζει ASC (Automatic Stability Control). 

Το BMW F 800 R είναι διαθέσιμο σε λευκό-μαύρο και λευκό-μπλε, ενώ η τιμή της βασικής έκδοσης στη χώρα μας είναι στα πολύ λογικά 9.450 ευρώ, κάνοντας το το τρίτο πιο φθηνό μοντέλο της εταιρείας, μετά το G 650 GS και το F 700 GS.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 8β
Κυβισμός (κ.εκ.): 798
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 88,5/8.000
Ροπή (Kgm/σ.α.λ.): 8,77/5.800
Βάρος: 202 κιλά, γεμάτο

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ