net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η προσαρμογή της αγοράς με χαμηλότερες τιμές ευνοεί την (εξ)ασφάλιση της μοτοσικλέτας μας και το τέλος του σχετικού άγχους.

Η ασφάλιση μοτοσικλέτας γίνεται no brainer

Η διαρκής πτώση στις τιμές των ασφαλίστρων αναδεικνύεται σε σπουδαία ευκαιρία να ασφαλιστούν τα πάνω από ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

 
Αδικαιολόγητος έχει αρχίσει να γίνεται ο τεράστιος αριθμός ανασφάλιστων οχημάτων και μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, καθώς οι μειώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ συχνά συνδυάζεται και από διάφορες προσφορές που αυξάνουν το value for money της εκάστοτε επιλογής.

Η οικονομική κρίση στη χώρα και ο περιορισμός των οικονομικών δυνατοτήτων των Ελλήνων καταναλωτών οδήγησε - μεταξύ άλλων - και στην εκτόξευση του αριθμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται πλέον σε πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα. Το γεγονός όμως, άλλαξε εν πολλοίς και τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά, οδηγώντας αρκετές εταιρείες εκτός αυτής και αναγκάζοντας ή επιτρέποντας σε άλλες να αναπροσαρμόσουν τα προϊόντα τους και τις τιμές τους. Έτσι, πέραν της αύξησης των επιλογών για κάθε ασφαλιζόμενο, υπήρξε και μία σταδιακή μείωση στις τιμές της ασφάλισης η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, έχοντας μετατρέψει πλέον την ασφάλιση σε ευκαιρία και σε εύκολη επιλογή… χωρίς πολλή σκέψη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ύψος των προστίμων στα ανασφάλιστα, αλλά και στα - φημολογούμενα εδώ και πολύ καιρό - ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό τους.

Όσον αφορά την πτώση στην τιμή των ασφαλίστρων, το μέγεθός της απεικονίζεται και στην παραγωγή των ασφαλίστρων τόσο στο σύνολο του 2014, όσο και στους πρώτους μήνες του 2015. Πρόκειται για διάστημα κατά το οποίο οι Ασφαλίσεις Ζωής εμφανίζουν θετικό πρόσημο και ανοδικούς ρυθμούς μετά από χρόνια συρρίκνωσης εν μέσω κρίσης. Αντιθέτως όμως και κόντρα στα στοιχεία που θέλουν τον αριθμό των ανασφάλιστων να μειώνεται, η παραγωγή στην κατηγορία κατά Ζημιών, συνεχίζει να ακολουθεί κατακόρυφη πτώση, η οποία, ως εκ τούτου, μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από την πτώση στην τιμή τους.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών μειώθηκαν κατά 9,6% στα 1.969,41 το 2014, ενώ η πτώση τους είναι ακόμη μεγαλύτερη στο πρώτο τετράμηνο του 2015, φθάνοντας το 11,6%. Αντίστοιχα στην κύρια υποκατηγορία της Αστικής Ευθύνης οχημάτων, η μείωση της παραγωγής έφθασε το 13,1% πέρυσι και «αγγίζει» σχεδόν το 20% στους πρώτους 4 μήνες φέτος.

Πέραν τις μείωσης των τιμών όμως, έχει αυξηθεί και η ευκολία, αλλά και η ευελιξία στην επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού προγράμματος βάσει των εκάστοτε αναγκών του πελάτη. Στον τομέα της μοτοσυκλέτας είναι αξιοσημείωτο παράδειγμα η ασφαλιστική εταιρεία Anytime, η οποία προσφέρει εύκολη και απλή ασφάλιση με ένα τηλεφώνημα, πλήρη εξυπηρέτηση για οτιδήποτε αφορά το ασφαλιστικό συμβόλαιο, αλλά και την εγγύηση της Interamerican. Προγράμματα όπως το Anytime Moto Economic περιλαμβάνουν ιδιαίτερα οικονομικά ασφάλιστρα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής εποχής, προσφέροντας και έξτρα υπηρεσίες, όπως η πλήρης οδική βοήθεια.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ