net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εξαιρετική η δουλειά του Chriss.

Αρχίζεις να ψιλλιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά από το στενό πίσω λάστιχο. Μετά αναρωτιέσαι, "μονόμπρατσο δεν έχει το Panigale";

Εγώ πήρα μια μινιατούρα Panigale, την πότισα και, τσουπ, να μια ολόκληρη Ducati...

To Yamaha SZ-R 150 είναι η αφετηρία για το νοητικό ταξίδι του Chriss από τις Φιλιππίνες στην Ιταλία.

H Panigale του φτωχού

Ήθελε ο άνθρωπος μια Panigale, ονειρευόταν, καιγόταν, αλλά πού να βρει τα λεφτά όμως στις Φιλιππίνες; Έτσι αποφάσισε να φτιάξει τη δική του Ducati, καταλήγοντας σε ένα απίθανο αποτέλεσμα.

 
Ο Criss Catacutan από τις Φιλιππίνες καβαλά ένα ταπεινό και τίμιο Yamaha SZ-R 150, αλλά στο μυαλό του υπάρχουν μεγαλεία και δόξες. Το όνειρό του είναι μια Ducati Panigale, αλλά προφανώς η τσέπη του πρέπει να απέχει κάμποσα χιλιάρικα από την ιταλίδα καλλονή, έτσι αποφάσισε να πάει από τον πλάγιο δρόμο.
Αγόρασε λοιπόν ένα γνήσιο σετ πλαστικών από τη Ducati και βάλθηκε να τροποποιήσει το Yamaha του για να δεχτεί το νέο του κόκκινο κοστούμι. Στην πορεία οι ορέξεις του άνοιξαν ακόμη περισσότερο, θέλοντας να φτιάξει μια ρέπλικα όσο πιο πιστή γίνεται.

Για παράδειγμα, υπήρχε ένα θεματάκι με τα δύο αμορτισέρ του SZ-R, αλλά κι αυτό λύθηκε με ένα νέο ψαλίδι που βρέθηκε σε καλή τιμή στην ελεύθερη αγορά, μερικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο του Yamaha και ένα φτηνό αμορτισέρ της Racing Boy. Προσθέσαμε και δισκάκι-πριονοκορδέλα και ιδού η αγωνιάρικη εμφάνιση.

Μετά ο Criss άλλαξε όλα τα φώτα με LED και τροποποίησε τους λαιμούς της εξάτμισης ώστε αυτή ηα βγαίνει από την ορθή θέση, δηλαδή από κάτω. Η δουλειά που έκανε ωστόσο είναι τόσο προσεγμένη που το στάνταρ κεντρικό σταντ του SZ-R παραμένει λειτουργικότατο!

Ο ίδιος δηλώνει πως την έχει βάλει σε αγγελία προς πώληση, αλλά μάλλον έχει δεύτερες σκέψεις ("δε βιάζομαι να την πουλήσω") διότι προφανώς έχει γλυκαθεί που όπου και να πάει όλοι ασχολούνται μαζί του. Αφήστε που το αποτέλεσμα υποτίθεται πως ήταν το όνειρο της ζωής του.

Αναμφίβολα το όλο σχέδιο κόστισε κάμποσα λεφτά - μόνο ένα γνήσιο φέρινγκ και ουρά από Panigale φτηνό δε θα είναι. Αλλά πάλι δεν υπάρχει αμφιβολία πως το τελικό κόστος δε θα έφτασε στα ύψη που θα κοστίζει μια Ιταλίς superbike στις Φιλιππίνες.

Πηγή: Otosia.com

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ