net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η απίστευτη, και πανέμορφη RSV4 που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK.

Το 2002-2004 η Aprilia δοκίμασε τις δυνάμεις της στο MotoGP, με το τρικύλινδρο τετράχρονο RS Cube, δυστυχώς όμως χωρίς καλά αποτελέσματα.

Ο πρώτος Παγκόσμιος Τίτλος του αναβάτη-φαινόμενου που ακούει στο όνομα Marc Marquez ήρθε καβάλα σε μια μοτοσικλέτα της Derbi, που ανήκει στο Piaggio Group.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Max Biaggi συνέδεσε το όνομα του με το εργοστάσιο του Noale, ενώ ακόμα και σήμερα δουλεύει ως δοκιμαστής για την Aprilia.

Η Aprilia στο MotoGP το 2015!

Η Aprilia ανακοίνωσε επίσημα πως θα κάνει την είσοδο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, το 2015, ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει προηγουμένως! Την ομάδα αναλαμβάνει η Gresini Racing.

 
Στόχος του Piaggio Group είναι να βελτιώσει γρήγορα την ανταγωνιστικότητα της Aprilia στη δύσκολη κατηγορία του MotoGP, με την τετραετή συνεργασία (μέχρι και το 2018) που υπέγραψαν οι Ιταλοί με τη Gresini Racing. Η Aprilia αναζητά τώρα τους αναβάτες που θα στελεχώσουν την MotoGP ομάδα της.

Roberto Colaninno, Διευθύνων Σύμβουλος Piaggio Group: "Αποφασίσαμε να κάνουμε το ντεμπούτο μας ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαμε σχεδιάσει, γιατί οι τεχνικές και ανταγωνιστικές δυνατότητες της Aprilia είναι κορυφαίες. Η ανάπτυξη στο Πρωτάθλημα Superbike είναι υποδειγματική, καθώς ξεκινήσαμε μόλις το 2009 ως rookies, και βρεθήκαμε να κατέχουμε 5 Παγκόσμιους Τίτλους με την RSV4, μέχρι σήμερα. Οι επιδόσεις μας στις πίστες την τελευταία δεκαετία είναι εκπληκτικές. Το Piaggio Group καθοδηγεί την Aprilia από το 2005, και σε λιγότερα από 10 χρόνια η Aprilia κέρδισε 26 από τους 52 Παγκόσμιους Τίτλους της ιστορίας της. Σε αυτούς μπορούν να προστεθούν τέσσερις ακόμα. Ο τίτλος των 250 του Marco Simoncelli με τη Gilera, και 3 τίτλοι στα 125, με την Derbi, καθώς οι μάρκες αυτές ανήκουν στο Piaggio Group, που βοήθησε τον Marc Marquez να πάρει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο καβάλα σε μία μοτοσικλέτα της Derbi! Πολλοί από τους πρόσφατους πρωταγωνιστές στους αγώνες μοτοσικλέτας κέρδισαν νίκες και τίτλους, αλλά και εκπαιδεύτηκαν, καβάλα στις μοτοσικλέτες της Aprilia. Οι Max Biaggi, Loris Capirossi, Valentino Rossi, Marco Melandri, Manuel Poggiali, Jorge Lorenzo αλλά και ο Casey Stoner. 

Η ομάδα θα έχει ως μάνατζερ τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 125 Fausto Gresini, με τη Gresini Racing να δίνει το παρόν στα GP από το 1997, με σημαντικά αποτελέσματα. Πέρα από τους 2 Παγκόσμιους Τίτλους το 2001 με τον Daijiro Kato στα 250, και τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο της Moto2 με τον Toni Elias το 2010, η ομάδα έχει να επιδείξει 40 νίκες και 114 βάθρα, ενώ τρεις συνεχόμενες χρονιές αναβάτης της βρέθηκε δεύτερος στο MotoGP, το 2003 και 2004 ο Sete Gibernau και το 2005 ο Marco Melandri.

Από την Gresini Racing έχουν περάσει αναβάτες όπως ο Alex Barros, ο Loris Capirossi, ο Colin Edwards και ο Marco Simoncelli. Στη σεζόν του 2014 η Gresini Racing συμμετέχει στο MotoGP με τους Alvaro Bautista και Scott Redding, στο Moto2 με τους Xavier Simeon και Lorenzo Baldassarri και στο Moto3 με τους Niccolò Antonelli και Enea Bastianini."

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ