net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Davide Giugliano στη Laguna Seca, όπου έπεσε και τραυματίστηκε ξανά στη σπονδυλική στήλη, χάνοντας έτσι την υπόλοιπη σεζόν του WSBK.

Giugliano. Και πάλι τραυματισμός!

Δεν του έφτανε του δύσμοιρου του Davide Giugliano η μεγάλη απουσία του από το πρωτάθλημα WSBK στις αρχές του 2015 λόγω τραυματισμού, τραυματίστηκε ξανά στην επιστροφή του, και χάνει έτσι τη φετινή σεζόν!

 
Ο τραυματισμός του Giugliano έγινε στο δεύτερο σκέλος του αγώνα των Η.Π.Α. στη Laguna Seca (19 Ιουλίου), ενώ στην αρχική εξέταση οι γιατροί της κλινικής της πίστας δεν βρήκαν το κάταγμα, 

Παρόλα αυτά, λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος σε συνδυασμό με τη βεβαρημένη κατάσταση του Giugliano από τον προηγούμενο τραυματισμό του στο Phillip Island, όπου είχε υποστεί κατάγματα στους σπονδύλους L1 & L2, χάνοντας τους 4 πρώτους αγώνες, η ομάδα WSBK της Ducati αποφάσισε να υποβάλλει τον Giugliano σε περισσότερο διεξοδικές εξετάσεις. Και δυστυχώς οι μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες στις 23 Ιουλίου έδειξαν κάταγμα στον σπόνδυλο D3. 

To κάταγμα αυτό θέλει τουλάχιστον τρίμηνη ξεκούραση -και φυσικά αποχή από τους αγώνες για το ίδιο χρονικό διάστημα. Έτσι ο Giugliano χάνει το υπόλοιπο πρωτάθλημα WSBK για το 2015, σε μια αγωνιστική χρονιά που χειρότερη της ίσως να μην είχε ποτέ αναβάτης. Αντικαταστάτης του Giugliano στο πρωτάθλημα μετά από τον αγώνα της Sepang -όπου δεν θα τρέξει κανείς στη θέση του Giugliano- θα είναι ο δοκιμαστής της Ducati Michele Pirro, τον οποίο έχουμε ξαναδεί σε wildcard συμμετοχές τόσο στο WSBK, όσο και στο MotoGP.

Davide Giugliano: “Όπως είναι φυσικό, είμαι πολύ απογοητευμένος. Το 2015 δεν ήταν η χρονιά μου, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει λόγος για να πενθώ για αυτό, και το σημαντικό είναι πως για μία ακόμη φορά το τραύμα δεν θα μου αφήσει μόνιμη ζημιά. Απλώς θέλει το χρόνο του, και ελπίζω να αναλάβω γρήγορα και να επιστρέψω σύντομα στη σέλα του Panigale μου."

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ