net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του αλλά και τη φιλοδοξία του ο Laverty!

Για αυτό φεύγω από τα GP

Σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση προχώρησε ο αναβάτης της Aspar Ducati, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα φύγει από το πρωτάθλημα Moto GP στο τέλος της σεζόν.

 
Ο Eugene Laverty, ο Ιρλανδός πιλότος της Aspar Ducati, δεν κατάφερε να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με κάποια ομάδα του πρωταθλήματος  Moto GP και ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει του χρόνου. Ο αναβάτης δήλωσε ότι θα μεταβεί στο πρωτάθλημα World Superbike, στο οποίο έχει μια δεύτερη θέση, το 2013. 

Γιατί όμως ο Laverty πήρε αυτή την απόφαση; Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος είναι η αδυναμία της ομάδας να εξασφαλίσει μια GP16 για αυτόν για την επόμενη σεζόν, αλλά και η υπογραφή του Alvaro Bautista στην ομάδα, στο πλευρό του Yonny Hernandez. 

Ο Laverty έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα με τις εξελίξεις αυτές και προέβη σε κάποιες, κάπως «καυστικές» δηλώσεις! Είπε συγκεκριμένα: «Πίεζα πολύ και προσπαθούσα να εξασφαλίσω μια GP16. Όταν όμως έμαθα ότι ο ομόσταυλός μου θα έχει μια GP16 και εγώ θα έχω μια GP15, έβαλα το μυαλό μου πάνω από την καρδιά μου.»

«Δε θα μου άρεσε καθόλου να συνεχίσω να οδηγώ μια μοτοσυκλέτα δύο ετών στα Moto GP, την στιγμή που στα World Superbikes μπορώ να έχω μια ομάδα και μια μοτοσυκλέτα ικανές για νίκη κάθε Σαββατοκύριακο. Στο τέλος της μέρα άλλωστε, ο λόγος που αγωνίζομαι είναι για να κερδίσω.»

«Αισθάνομαι ότι έχω βελτιωθεί πολύ τις τελευταίες δύο σεζόν και σαν αποτέλεσμα είμαι ένας πολύ πιο ολοκληρωμένος αναβάτης. Ίσως στο παρελθόν δεν ήμουν ικανός να παλέψω για έναν παγκόσμιο τίτλο, όμως τώρα νιώθω ότι είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Ίσως κάποια μέρα επιστρέψω στο Moto GP ως πρωταθλητής World Superbikes, αυτό θα ήταν πραγματικά ιδιαίτερο» 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ