net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέος νόμος για την χρήση των γαντιών στην Γαλλία.

Γαλλία: Γάντια…δια νόμου!

Νέος νόμος στην Γαλλία θα υποχρεώνει τόσο τους αναβάτες, όσο και τους συνεπιβάτες μοτοσυκλετών να φορούν γάντια, υπό την απειλή προστίμων!

 
Από τις 20 Νοεμβρίου, ένας νέος νόμος θα ισχύσει στην Γαλλία, σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό του αναβάτη. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα θα καταστήσει υποχρεωτική την χρήσης γαντιών για τους αναβάτες αλλά και τους συνεπιβάτες μοτοσυκλέτας.
Πιο συγκεκριμένα, το νέο νομοσχέδιο θα υποχρεώνει τους χρήστες μοτοσυκλέτας να χρησιμοποιούν τα γάντια τους καθ όλη την διάρκεια παραμονής τους στην σέλα, ενώ μάλιστα τα γάντια θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από την ευρωπαϊκή ένωση, να φέρουν δηλαδή την πιστοποίηση CE. Επιπλέον προβλέπονται και κυρώσεις με πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στα 68 ευρώ, σε περίπτωση που κάποιος αναβάτης ή συνεπιβάτης δεν φοράει τα γάντια του!

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νέο νομοσχέδιο σκοπεύει στην προστασία των αναβατών από σοβαρούς τραυματισμούς, αφού τα χέρια είναι τις περισσότερες φορές το πρώτο μέλος του σώματος που ακουμπά το οδόστρωμα σε περίπτωση πτώσης ή ατυχήματος. Ωστόσο, το μέτρο έχει προκαλέσει και αντιδράσεις –δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα, έτσι;-. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες μοτοσυκλετών κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την επιβολή προστίμου, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει, καθώς τα γάντια είναι μέσο προσωπικής προστασίας και η μη χρήση τους  δεν θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων»…
 

 
  • Κώστας

    1ον αν φας πετραδάκι με πάνω απο 100χλμ στο χέρι, πιθανότατα να θέσεις σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων. 2ον επειδή κάποιος δε σκέφτεται την προστασία του δε σημαίνει οτι και το κράτος δε θα πρέπει να το κάνει. Δηλαδή αν δεν θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις στον εαυτό σου? Μου ακούγεται ψυχική διαταραχή (αστειεύομαι!!!) Εγώ γενικά είμαι υπέρ της χρήσης γαντιών Χειμώνα - Καλοκαίρι για λόγους προστασίας απο ενδεχόμενη πτώση. Για το Χειμώνα τα πράγματα είναι γνωστά με το κρύο. Το Καλοκαίρι βοηθάει να αποφευχθεί και το γλίστρυμα του χεριού λόγω ιδρώτα. Τώρα στο θέμα με το συνεπιβάτη έχω αμφιβολίες. ’ντε να έχεις κάποιον στάνταρ (τη γυναίκα σου ας πούμε). Αν όμως μεταφέρεις κάποιον συνάδελφο τί γίνεται? Θα κουβαλάς έξτρα ζευγάρια???

      11

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ