net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο ρεκόρ με KTM 1290 Super Duke R

Fillmore: Νέο ρεκόρ

Ο Chris Fillmore έκανε ένα νέο ρεκόρ στο Pikes Peak, τερματίζοντας σε 9 λεπτά και 49.625 δευτερόλεπτα, καθώς η KTM κυριάρχησε στην κατάταξη.

 
Ο συμπαίκτης από την KTM της Αυστραλίας, Rennie Scaysbrook, ήλθε δεύτερος, κάνοντας 8 δευτερόλεπτα περισσότερο, ακριβώς ο χρόνος που σημείωσε το 2016 ο νικητής Bruno Langlois.

Μετά τις επιτυχίες της Ducati και της Kawasaki με την πάροδο των ετών, η KTM ενίσχυσε το παιχνίδι, στέλνοντας μια KTM 1290 Super Duke R στο Κολοράντο Σπρινγκς κι αναθέτοντας στον αναβάτη-οδηγό, Chris Fillmore, το καθήκον να εξημερώσει το κτήνος στην αναρρίχηση των 1000 μέτρων προς την κορυφή.

Το αποτέλεσμα, βέβαια, δε θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιητικό για την αυστριακή εταιρεία, καθώς κέρδισε την κατηγορία «βαρέων βαρών» κι έθεσε ένα νέο ρεκόρ κατά σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

Ο Fillmore έκανε, μόλις, 9 λεπτά, 49 δευτερόλεπτα και 625 χιλιοστά για να ολοκληρώσει την επικίνδυνη ορεινή πορεία. Ο Αμερικανός οδηγός δήλωσε: «Είχα ένα στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να βάλω το όνομά μου στο βιβλίο των ρεκόρ. Είναι δύσκολο, επειδή έχω εμπειρία σε κλειστές πίστες, όπου μπορείς να δώσεις 100 γύρους σε διαδρομές 3 ή 4 χλμ. Αυτή τη φορά έκανα μόνο 4 ή 5 ελιγμούς... είναι δύσκολο, αλλά είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα για μένα, να είμαι εδώ.»

Η KTM πρέπει να είναι ευχαριστημένη με αυτό το αποτέλεσμα - και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προωθηθεί το «κόσμημα» της σειράς της.

 

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ