net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παραμένει πρόεδρος της FIM ο Vito Ippolito ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του για τρίτη σερί θητεία.

FIM: Παραμένει πρόεδρος ο Vito Ippolito

Ο Vito Ippolito θα παραμείνει πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλετισμού (FIM) ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη στη Jerez της Ισπανίας. Τρίτη σερί θητεία για τον Βενεζουελανό.

 
Ειδικότερα, στην ψηφοφορία της FIM που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Νοεμβρίου, έλαβαν μέρος 103 εθνικές ομοσπονδίες. Ο Ippolito συγκέντρωσε 62 ψήφους έναντι 41 ψήφων που έλαβε ο μοναδικός του «αντίπαλός», ο Πορτογάλος Jorge Viegas.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω ως πρόεδρος της FIM και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους εκείνους που μου πρόσφεραν την υποστήριξή τους, όχι μόνο σήμερα αλλά και τα τελευταία οχτώ χρόνια.», δήλωσε ο Ippolito μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος της FIM

«Νιώθω ότι η FIM έχει πετύχει πολλά τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε και είμαι χαρούμενος που θα είμαστε σε θέση να καθοδηγήσουμε και να βοηθήσουμε τη FIM στις πολλές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια», κατέληξε ο Βενεζουελανός. 

Από το 2006 που εξελέγη πρόεδρος για πρώτη φορά, ο Ippolito προωθεί τη μείωση του κόστους στους αγώνες που αποτελεί κατά τον ίδιο ό,τι πιο σημαντικό για το μέλλον των αγώνων. Εξίσου σημαντικό για τον πρόεδρο της FIM είναι και η ευκολότερη πρόσβαση των νέων αναβατών σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, ο Ippolito αποβλέπει, στο άμεσο μέλλον, στη δημιουργία ιδρύματος FIM, το οποίο ευελπιστεί ότι θα ωφελήσει τη δίτροχη κοινότητα σε όλο τον κόσμο.

Vito Ippolito-Με μια ματιά

Ο Ippolito εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της FIM –η ομοσπονδία κλείνει φέτος 110 χρόνια ζωής-το 2006 και το 2010 κέρδισε ξανά στις εκλογές. Πριν ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βενεζουέλας για 14 χρόνια (1992-2006), ενώ μεταξύ 1990-1996 διετέλεσε και αντιπρόεδρος της FIM. Από το 1997 και μετά διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος.

Η εμπλοκή του Ippolito στη Διεθνή Ομοσπονδία ξεκινά το 1984, ως μέλος της Επιτροπής Αγώνων Ταχύτητας της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Τη συγκεκριμένη θέση διατήρησε έως το 1990.

Σημαντική θέση που κατείχε ο Ippolito από το 1984 έως το 1998 ήταν εκείνη του προέδρου της Λατινο-Αμερικάνικης Ένωσης Μοτοσικλέτας (Union Latino-Americana de Motociclismo-ULM), ενώ το 1983 και το 1986 κατάφερε να κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στα 250 GP ως μάνατζερ της ομάδας Venemotos με αναβάτη τον Carlos Lavado.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ