net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έτοιμο το 40% της Ιόνιας Οδού, δήλωσε ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Έτοιμο το 40% της Ιόνιας Οδού

Έργα σε εξέλιξη στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά την επίσκεψη του, δήλωσε πως το 40% της Ιόνιας Οδού είναι έτοιμο.

 
Κατά την επιθεώρηση του εργοταξίου Πέρδικας, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων σε υπό κατασκευή τμήματα της Ιόνιας Οδού. Πέρα από τα 196 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, 4 σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων.

Αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Η Ιόνια Οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι έχουμε αυτή τη στιγμή κατασκευάσει το 40% του έργου. Βρίσκομαι σήμερα στα Γιάννενα, για να ανακοινώσω, ότι έκλεισαν μια σειρά από εκκρεμότητες, εξαιρετικά κρίσιμες για την πρόοδο του έργου της Ιόνιας Οδού, όπως το στρατόπεδο Παπαγεωργίου και μια σειρά από απαλλοτριώσεις, που προχωρούν».

Στην παρούσα φάση, κατά μήκος του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία 10 εργοτάξια (Εύηνος, ανισόπεδος κόμβος Αμβρακίας, γέφυρα Μενιδίου, περιοχή Συκούλα, περιοχή Τούμπανο, όπου βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος, Γυμνότοπος, Φιλιππιάδα, Επισκοπικό, Τσαγκαρόπουλου και Πέρδικα) ενώ βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και εγκατάστασης συμπληρωτικές εργοταξιακές εγκαταστάσεις. Σήμερα, στο έργο απασχολούνται 2,000 εργαζόμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως τέλος του έτους.

Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, καθώς ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που αναμειγνύονται άμεσα στην κατασκευή του έργου ανέρχεται στις 300 και πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των έμμεσα εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και τοπικών συνεργείων. Με την ολοκλήρωσή της, η Ιόνια Οδός θα προσφέρει  στους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο Πέρδικας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών εξετάστηκε η πορεία εκτέλεσης έργων ζωτικής σημασίας για την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ο νέος λιμένας Ηγουμενίτσας και εγγειοβελτιωτικά έργα 'Αρτας. Σε δηλώσεις του, αναφορικά με την πορεία των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επεσήμανε: «Έχει ολοκληρωθεί το 100% των εργασιών στην πίστα του αεροδρομίου. Συνεπώς έχει διπλασιαστεί η χωρητικότητά του. Έχει ολοκληρωθεί ο νέος πύργος ελέγχου, το αμαξοστάσιο, έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να είναι λειτουργικότατο το αεροδρόμιο. Θα ολοκληρωθεί εντός του 2015 και το κτήριο  του αεροσταθμού, 3.500 τ.μ., έτσι ώστε να είναι ένα απολύτως σύγχρονο, μεγάλο αεροδρόμιο».

Κατά την επίσκεψή του στην Αμφιλοχία, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημερώθηκε για ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, την Αμβρακία Οδό.  Η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, τμήμα της Αμβρακίας Οδού μεγάλης σπουδαιότητας, με το οποίο παρακάμπτεται η Αμφιλοχία από τον κόμβο της KNAUF έως το Λουτράκι με συντόμευση του χρόνου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, πάνω από μισή ώρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εντός του 2014 προγραμματίζεται η έναρξη ασφαλτόστρωσης των πρώτων 8 χλμ.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ