net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θα δούμε μια πολύ επιτυχημένη κατηγορία street-sport μοτοσυκλετών, και σε παγκόσμιο αγωνιστικό πρωτάθλημα;

Έρχεται κατηγορία 300cc;!

Κυκλοφόρησαν και πάλι φήμες περί εισαγωγής μιας κατηγορίας 300 κ.εκ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα superbikes, χάρη στις εξελίξεις της αγοράς!

 
Ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, ξαναήρθε στο προσκήνιο. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Speedweek, το οποίο θεωρείται ένα από τα ισχυρά έντυπα της χώρας, ίσως και να δούμε μια κατηγορία Supersport 300 στο πρόγραμμα των World Superbikes, ακόμη και του χρόνου! 

Οι φήμες μπορούν να έχουν βάση, χάρη στην επιτυχία των sport μοτοσυκλετών αυτού του κυβισμού στην παγκόσμια αγορά αλλά και στην πληθώρα μοντέλων που είναι πλέον διαθέσιμα. Σημαντική έμπνευση τόσο στην είδηση αυτή, όσο και στα σενάρια που κυκλοφορούν, αποτελεί και το ιταλικό πρωτάθλημα CIV, στο οποίο συμμετέχουν οι Yamaha, KTM, Kawasaki αλλά και η Honda –με περιορισμούς-, με τα αντίστοιχα μοντέλα τους στα 300 κυβικά (500 για την Honda). 

To σενάριο εισαγωγής μιας νέας τέτοιας κατηγορίας φαίνεται δελεαστικό και από άλλες απόψεις αλλά και όσον αφορά το κόστος των ομάδων. Συγκεκριμένα, μετά την κατάργηση της κατηγορίας Superstock 600, υπάρχει ένα κενό μεταξύ του European Junior Cup και των Supersport 600, καθώς η διαφορά στις μοτοσυκλέτες μεταξύ των κατηγοριών είναι τεράστια. Για αυτό, μια κατηγορία στα 300 κ.εκ. φαίνεται δελεαστική. Επίσης, καθώς μια μοτοσυκλέτα της κατηγορίας κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ, μια τέτοια κατηγορία θα μπορεί να είναι οικονομική για τους κατασκευαστές, αφού το συνολικό κόστος συμμετοχής δεν θα ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ. 

Προς το παρόν, όλες οι πληροφορίες έχουν την μορφή φημών, αλλά εμείς θεωρούμε ότι μια τέτοια κατηγορία μπορεί να παρουσιάσει πολύ έντονο ενδιαφέρον! Μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον! 

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ