net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τον Stoner πάνω σε μια Descosedici πιθανότατα θα τον ξαναδούμε. Το λογότυπο της Marlboro αποκλείεται

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Stoner-Ducati

Η πολυσυζητημένη προσέγγιση του Casey Stoner με τη Ducati έφτασε στην επισημοποίησή της πριν δύο μέρες, καθώς ανακοινώθηκε ο νέος του ρόλος στην ομάδα MotoGP του Borgo Panigale.

 
Ο Stoner φυσικά δεν επιστρέφει ως αναβάτης της εταιρείας, καθώς ο ίδιος έχει ξεκόψει κάθε σχετική συζήτηση περί επιστροφής του. Η Ducati άλλωστε έχει αυτή τη στιγμή δύο αναβάτες με συμβόλαια σε ισχύ.
Η δουλειά του Αυστραλού χαρακτηρίζεται ως αναβάτης εξέλιξης και πρεσβευτής της Ducati. Στο πρώτο κομμάτι τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα, καθώς ο Stoner αναμένεται να αναλάβει πόστο στην εξέλιξη της Desmosedici υπό τις οδηγίες του Gigi Dal Ignia.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά το δημόσιο πρόσωπο της Ιταλικής εταιρείας και προφανώς αντιλαμβανόμαστε καλά ποια θα είναι τα καθήκοντά του. Ήδη έχει ανακοινωθεί η παρουσία του στο επερχόμενο World Ducati Weekend 2016, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ενθουσιασμό στους tiffosi που δεν ξεχνούν πως ο Αυστραλός τους έχει δώσει τον μοναδικό τους τίτλο στα MotoGP το 2007 και, κατά συνέπεια, έχει αναχθεί σε θρύλο της εταιρείας.

Όσον αφορά στο φλέγον θέμα της συμμετοχής του σε αγώνες σποραδικά ως wild card, αμφότερες οι πλευρές επέφυγαν αριστοτεχνικά την οποιαδήποτε αναφορά στη λέξη "αγώνας". Οι πληροφορίες λένε πως αυτό το σημείο ήταν ένας από τους λόγους που έληξε η συνεργασία του με τη Honda, δηλαδή η άρνηση του HRC να τον αφήσει να τρέξει στη θέση του τραυματία Dani Pedrosa στα μέσα της σεζόν που πέρασε. Αν όντως είναι έτσι, τότε προφανώς και θα έχει γίνει αυτή η συζήτηση με τη Ducati.

Για την ιστορία, η διακοπή της συνεργασίας του με τη Honda ήταν βελούδινη και εντελώς φιλική (όσον αφορά στη δημόσια πλευρά της τουλάχιστον). Μάλιστα η Honda εξέδωσε χτες και μια συγκινητική ανακοίνωση ευχαριστώντας και αποχαιρετώντας τον Stoner. Δεν ξεχνάμε πως ο Livio Suppo είναι ο μέντορας του Casey Stoner, ο άνθρωπος που τον πήρε από την LCR Honda στη Ducati το 2007. Ο ίδιος άνθρωπος είναι που τον ξαναπήρε μαζί του πηγαίνοντας στο HRC αργότερα, όπου και παραμένει ως σήμερα.

Αν στοιχηματίζαμε πάντως, θα παίζαμε με αρκετή ασφάλεια τα χρήματά μας στο να δούμε τον 30χρονο Casey Stoner σε τουλάχιστον 2 αγώνες φέτος ως τρίτο εργοστασιακό αναβάτη της Ducati - όπως επανειλημμένα έχει κάνει η Ιταλική εταιρεία με τον έτερο αναβάτη εξέλιξης, Michele Pirro.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ