net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Taurus 2X2 έρχεται από την Ρωσία

Ενά Taurus 2X2 σε υαλοπωλείο

Το Taurus 2x2 είναι ένα ρωσικό αγροτικό δίτροχο με τροχούς 12 ιντσών πλάτος και διαμέτρου 25 ιντσών. Ο αναβάτης δε χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες για την οδήγησή του, καθώς η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν πτοείται σε οποιαδήποτε καιρική ή μη συνθήκη.

 
Θα φαντάζεστε ότι πρόκειται για ένα αμετακίνητο όχημα. Κι όμως όχι! Το Taurus είναι πολύ ελαφρύ και χρειάζεται μόνο 2 λεπτά για να μπει στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου –αρκεί να είναι ευρύχωρο να φιλοξενήσει αυτά τα ελαστικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λαμπερό εκ πρώτης όψεως. Ωστόσο για μια μοτοσυκλέτα με αυτής της ιδιοσυγκρασίας έχει κάτι το μοναδικό τεχνικά. Η εταιρεία κατασκευής είναι πρόθυμη να τοποθετήσει οποιοδήποτε κινητήρα, από τον προτεινόμενο Honda GX210 έως και ένα πολύ ελαφρύ κινητήρα. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάλογα με την απόδοση ή το βάρος κατασκευής, που θέλει.
 
Και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να σκεφτεί ένας μελλοντικός αγοραστής, γιατί ακόμα και με αυτό τον κινητήρα 210 κκ., ζυγίζει μόλις 82 κιλά. Με ένα μικρότερο κινητήρα ίσως να ζυγίζει κάτω από 60 κιλά. Αυτός είναι και λόγος, που το Taurus είναι τόσο εύκολο στην μεταφορά και προσπερνά οποιαδήποτε εμπόδια κι αν συναντήσει. Τα γιγαντιαία  χοντρά ελαστικά του το κάνουν πραγματικό ταύρο σε υαλοπωλείο.
 
Το άκαμπτο εμπρόσθιο άκρο και η γεωμετρία του καθιστούν εύκολο να εφαρμοστεί σε ένα δίτροχο μια δεύτερη αλυσίδα κάτω από το μπροστινό τροχό. Η κατασκευαστική εταιρεία δε δίνει, όμως, λεπτομέρειες για το πώς αυτό το σύστημα επιλέγει την αναλογία ισχύος μεταξύ μπροστινών και πίσω τροχών. Το κιβώτιο ταχυτήτων φαίνεται να είναι δύο ταχυτήτων, το οποίο θα πρέπει να είναι επαρκές δεδομένης της τελικής του ταχύτητας,  μόλις 35 χλμ/ώρα.
 
Οι βάσεις στο μπροστινό και πίσω μέρος είναι χρήσιμες για τη μεταφορά αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κι άλλων μοτοσυκλετών. Επιπλέον, δεδομένου ότι η μοτοσυκλέτα είναι τόσο ελαφριά και τα ελαστικά έχουν τόσο πολύ αέρα, μπορείτε απλά να τη ξεπλύνετε σε ένα ποτάμι.
 
Όταν έρθει η ώρα της επιστροφής στο σπίτι, η μοτοσυκλέτα αποσυναρμολογείται σε 5 λεπτά. Οι τροχοί βγαίνουν και τα δυο άκρα λύνονται με μια βίδα. Η μόνη προϋπόθεση είναι να ελέγξετε κατά πόσο είναι καθαρό πριν το βάλετε στο πορτμπαγκάζ.

Το κόστος, στο βαθμό που μπορούμε να πούμε, είναι περίπου λίγο πάνω από 1.000 ευρώ. Από ότι φαίνεται το Taurus βρίσκεται ήδη σε στάδιο παραγωγής, με αρκετά μοντέλα να έχουν ήδη κατασκευαστεί.

 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ