net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δείτε μόνοι σας αν το κράνος σας είναι ασφαλές, μέσα από αυτά τα 6 απλά βήματα!

Ελέγξτε το σε 6 βήματα!

Δείτε πως μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας το κράνος σας, έτσι ώστε να διαπιστώσετε αν όντως είναι κατάλληλο για χρήση ή αν πλέον… δε θα σας παρέχει την προστασία που πρέπει!

 
Το κράνος είναι, φυσικά, το σημαντικότερο τμήμα του προστατευτικού μας εξοπλισμού. Φτιαγμένο για να μας σώσει την ζωή αν χρειαστεί, το κράνος απαιτεί μια συγκεκριμένη φροντίδα και χρήση, την οποία-κακά τα ψέμματα- ελάχιστοι τηρούμε κατά γράμμα. Ωστόσο, θα δούμε ότι κάποια από αυτά τα βήματα είναι ζωτικής σημασίας, που θα μας δείξουν αν το κράνος μας είναι κατάλληλο για χρήση! 
Πότε λήγει ένα κράνος; Τι πρέπει να προσέξουμε στις εσωτερικές επενδύσεις; Ας τα δούμε αναλυτικά όλα, τώρα! 

1) Δείτε αν το κράνος σας έχει λήξει: Ναι, τα κράνη έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία αναφέρεται από τον κατασκευαστή ή, αν δεν αναφέρεται, ορίζεται στα 5 έτη από την ημερομηνία κατασκευής του κράνους. Αναζητήστε μια από τις δύο ημερομηνίες στις ετικέτες που φέρει το κράνος σας και, αν το τελευταίο έχει λήξει, αντικαταστήστε το. 

2) Ελέγξτε την κατάσταση της εσωτερικής επένδυσης: Η εσωτερική επένδυση τείνει να «καθίσει» με την χρήση του κράνους. Αποτέλεσμα, η σφιχτή εφαρμογή του κράνους να χαλαρώνει και η προστασία να μειώνεται! Συνήθως, με ένα πλύσιμο, η κατάσταση της επένδυσης επανέρχεται, αλλά αν παραμένει βυθισμένη, καλό είναι η ίδια ή το κράνος να αντικατασταθεί. 

3) Ελέγξτε το ειδικό αφρολέξ του κράνους: Αυτό είναι το υλικό το οποίο θα σας προστατέψει, σε περίπτωση πτώσης! Αφαιρέστε την επένδυση του κράνους και εξετάστε προσεκτικά το υλικό. Αν βρείτε κάποιο βαθούλωμα ή ρωγμές, αντικαταστήστε το κράνος αμέσως! Το αφρώδες έχει υποστεί ζημιά και δεν θα σας προστατέψει, σε περίπτωση ατυχήματος…

4) Ελέγξτε την κατάσταση του εξωτερικού κελύφους: Απαραίτητη είναι μια οπτική εξέταση του εξωτερικού κελύφους, για τον εντοπισμό πιθανών ζημιών. Κοιτάξτε για βαθιές γρατζουνιές, ορατές ρωγμές ή άλλου είδους εκτεταμένη ζημιά. Αν βρείτε κάτι τέτοιο, αντικαταστήστε το κράνος σας. 

5) Ελέγξτε την κατάσταση του ιμάντα πρόσδεσης: Ακόμα και το καλύτερο κράνος στον κόσμο, θα ήταν άχρηστο χωρίς τους ιμάντες που το κρατούν στο κεφάλι μας! Καθώς οι ιμάντες αλλά και το εκάστοτε κλείδωμα φθείρονται με τη χρήση, ελέγξτε για ξέφτισμα, σκίσιμο ή κακή λειτουργία του μηχανισμού ασφάλισης. 

6) Τέλος, ελέγξτε την ζελατίνα σας: Σημαντικό τμήμα του κράνους, που εξασφαλίζει την σωστή ορατότητα και προστασία των ματιών μας! Στους ελέγχους της ζελατίνας συμπεριλαμβάνονται η οπτική εξέταση της ίδιας για ζημιές που επηρεάζουν την ορατότητα, αλλά και ο έλεγχος του ελαστικού στεγανοποίησης της στο άνοιγμα του κράνους. Τέλος, πρέπει να ελεγθούν και οι μηχανισμοί συγκράτησης-λειτουργίας της. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε τα αντίστοιχα μέρη, αν εντοπίσετε πρόβλημα!

Και… καλές και ασφαλείς βόλτες! 

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ