net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Και η Harley-Davidson ενδιαφέρεται για την αγορά της Ducati.

Εξαγορά Ducati

Φήμες συνεχίζουν να στροβιλίζονται γύρω από τη Ducati, καθώς η ιταλική εταιρεία συνδέεται ακόμα με τον όμιλο Volkswagen. Και τώρα, το τελευταίο όνομα που ρίχνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η αμερικανική μάρκα Harley-Davidson.

 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Harley-Davidson ενιδαφέρεται για την αγορά της Ducati, με τιμή αγοράς περίπου το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ένα νούμερο που έχει υπολογισθεί από την Goldman Sachs.

Φημολογείται ότι η Volkswagen θα δέχεται προσφορές για τη Ducati από τον ερχόμενο Ιούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι η μοίρα της ιταλικής μάρκας θα μπορούσε να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η επενδυτική τραπεζική εταιρεία, Evercore,  λέγεται ότι βρίσκεται πίσω από την εκποίηση της Ducati, καθώς βοηθά τη Volkswagen να σωθεί από οικονομικής απόψεως λόγω του σκανδάλου για τις εκπομπές ρύπων το 2015. Το Reuters αναφέρει ότι αρκετοί επενδυτές  ενδιαφέρονται για τη Ducati και αναμένεται να υποβάλουν τις προσφορές τους  μέχρι τον Ιούλιο.

Για τη Harley-Davidson, φαίνεται να υπάρχει κάποιο προηγούμενο, καθώς η μάρκα Bar & Shield, έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τα ιταλικά εμπορικά σήματα μοτοσυκλετών, με τη σύντομη ιδιοκτησία της MV Agusta. Η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ (2007-2009) έβαλε τέλος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Harley-Davidson για τη MV Agusta και τώρα σε μια νέα οικονομική κατάσταση, η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να αναζητήσει νέους ορίζοντες.

Η εξαγορά της Ducati από τη VW προέβλεπε ότι η ιταλική εταιρεία θα λαμβάνει περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως για τα περίπου 900 εκατ. ευρώ  συνολικών εσόδων. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Volkswagen αγόρασε την Ducati για 860 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό της αξίας της ιταλικής εταιρείας από τότε, που εισήχθη στην οικογένεια VW.  Η τιμή πώλησης είναι τσουχτερή και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός αγοραστής. Φημολογείται ότι μάρκες,  όπως η Hero MotoCorp, η TVS Motor Company και η Royal Enfield απομακρύνθηκαν, όταν ενημερώθηκαν για το ποσό αγοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, η BMW Motorrad, η Honda και η Suzuki έχουν επίσης υποβάλλει προσφορά για τη Ducati.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ