net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ακόμα πιο αυστηρή η νομοθεσία σχετικά με τις κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας, στην Ιταλία.

Είπες ψέματα; Πας φυλακή!

Μια νέα διάταξη στην Ιταλία προβλέπει αυστηρότατες ποινές σε περίπτωση ψευδούς κατάθεσης στοιχείων, όσον αφορά σε παραβάσεις που καταγράφονται από κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, καθώς είχαν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις κατάθεσης στοιχείων άλλων οδηγών, από τους παραβάτες.

 
Άλλη μια αυστηρή διάταξη κυκλοφορίας στην Ιταλία, που αφορά τους μοτοσυκλετιστές. Συγκεκριμένα, πλέον ο νόμος προβλέπει την φυλάκιση, έως και για 6 μήνες, για όποιον αναβάτη μοτοσυκλέτας συλληφθεί από κάμερα και κληθεί να δώσει τα στοιχεία του στις αρχές, αλλά αντί αυτού δηλώσει τα στοιχεία από οποιονδήποτε άλλο οδηγό. 

Το μέτρο λήφθηκε προς αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, που είχαν παρατηρηθεί κατ εξακολούθησιν στην γείτονα χώρα. Σύμφωνα με αυτές, πολλοί αναβάτες έδιναν στοιχεία άλλων αναβατών, προκειμένου να γλιτώσουν από το… χέρι του νόμου, το οποίο προβλέπει κυρώσεις αλλά και περικοπή πόντων στο αντίστοιχο Ιταλικό point system. 

Σχετικά με το τελευταίο, στην Ιταλία κάθε δίπλωμα εκδίδεται με 20 πόντους. Σε περίπτωση παραβάσεων, ο κάτοχος του χάνει πόντους μέχρι το μηδέν, όπου και θα αναγκαστεί να δώσει ξανά εξετάσεις αλλά και να παρακολουθήσει μαθήματα! Πολλοί αναβάτες-παραβάτες λοιπόν, μη θέλοντας να χάσουν πόντους, έδιναν στοιχεία άλλων διπλωμάτων στις αρχές, όταν τους «τσάκωναν» οι κάμερες. 

Πλέον, όμως, μια τέτοια πράξη θα κατηγορείται ως απάτη, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο… Θα πρέπει λοιπόν οι Ιταλοί μοτοσυκλετιστές όχι μόνο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στον ΚΟΚ τους, αλλά και να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες, προκειμένου να γλιτώσουν τα –πολύ- χειρότερα! 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ