net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν εξαιρέσουμε την κάπως άστοχη επιλογή ονόματος, το Mondial Hipster δείχνει μια εξαιρετική επιλογή στα μικρά κυβικά.

Στενή σιλουέτα, LED φώτα.

Ρετρό τιμόνι και γκριπάκια, αλλά να και το ψηφιακό όργανο.

Σύγχρονος προβολέας.

Θηρίο πιρούνι για τα δεδομένα του μικρού Hipster.

Ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα για να δέσει το πειστικότατο μπροστινό του Hipster.

Το Hipster θα διατίθεται με επιλογή δύο κινητήρων, 125 και 250 κ.εκ.

Αυτός θα είναι ο μοναδικός διαθέσιμος χρωματισμός της μοτοσυκλέτας.

Μοτέρ από Aprilia RS4 125 και εξατμίσεις που βγαίνουν ψηλά, σε στυλ scrambler.

Scrambler μονόσελο, όπως πρέπει.

EICMA 2015: H Mondial επέστρεψε

Η αναμενόμενη επιστροφή της θρυλικής Ιταλικής εταιρείας FB Mondial έγινε πραγματικότητα στην μεγάλη έκθεση του Μιλάνου, με την παρουσίαση του πρώτου νέου της μοντέλου.

 
Η FB Mondial παρουσίασε στο Μιλάνο το Hipster 125 και 250 - όπως μας είχε προϊδεάσει - μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τη ρετρό αισθητική με άφθονες σύγχρονες πινελιές.
Προορίζεται να μπει σε κανονική παραγωγή από την άνοιξη του 2016, ωστόσο υπάρχουν ακόμη μερικά μυστήρια γύρω από το ποιόν της. Το επίσημο press kit της αναφέρει πως η ιδιοκτησία της εταιρείας έχει επιστρέψει στον κόμη Giuseppe Bosseli, απόγονο των ιδρυτών της (τα αρχικά FB προέρχονται από το Fratelli Bosseli, δηλαδή Αδέρφια Bosseli). Αυτός διατηρεί μια στενή σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Pelpi International, η οποία έχει την Ευρωπαϊκή αντιπροσώπευση της Aeon και πλέον και της FB Mondial.

Εκεί λοιπόν που όλοι περιμέναμε πως η επιστροφή της εταιρείας θα γινόταν με τη συνδρομή της Aeon, να που το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο φορά τον κινητήρα της Aprilia από το RS4 125, με τα ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η Mondial ανακοινώνει και μια δεύτερη παραλλαγή, στα 250 κ.εκ. αυτή τη φορά και με έναν κινητήρα που στα χαρτιά δε μοιάζει με τίποτε από τη γκάμα του ομίλου Piaggio - στην όψη δεν ξέρουμε, καθώς αυτό το μοτέρ δεν υπήρχε στο Μιλάνο.

Το Hipster λοιπόν είναι ένα μοτοσυκλετάκι με scrambler αισθητική, σύγχρονα περιφερειακά και ένα υγρόψυκτο μονοκύλινδρο μοτέρ απόδοσης 15 ίππων στην έκδοση των 125 κυβικών. Για το 250άρι που επίσης ανακοινώθηκε, η Mondial μας λέει πως θα αποδίδει 25 ίππους στις 9.000 σ.α.λ.

Αμφότερες οι μοτοσυκλέτες ζυγίζουν 130 κιλά, διαθέτουν ανεστραμμένο πιρούνι 41 χλστ., τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και ένα πολύ κομψό στρογγυλό ψηφιακό όργανο.

Περισσότερες πληροφορίες ακόμη δεν έχουμε, αλλά με δεδομένο πως υπάρχει οργανωμένο πλάνο παραγωγής, πιθανότατα στους επόμενους μήνες θα προκύψουν ενδιαφέροντα νέα.

 

??????? ?????? EICMA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ