net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To Tesi 3D RC, με τις κλασσικές πινελιές του.

Το Impeto είναι η naked έκδοση της DB8.

Ένα απλό "carbon" χωροδικτύωμα σε ένα "απλό" εναλλακτικό μπροστινό. The Bimota way...

Μεγάλος και έγχρωμος ο πίνακας οργάνων του Impeto.

To turbo kit μπορεί να τοποθετηθεί σε όσες Bimota φέρουν υγρόψυκτο κινητήρα.

ΕICMA 2015: Bimota Tesi 3D RC / Impeto

Χορταστική, δεδομένου τους μεγέθους της, ήταν η παρουσία της Bimota στο Μιλάνο, αφού μας συνέστησε δύο νέα "γυμνά" μοντέλα, καθώς και ένα kit υπερσυμπιεστή που μπορεί να τοποθετηθεί στις μοτοσικλέτες της.

 
Το Tesi 3D RC,  είναι η café racer (ή racer café όπως το προτιμά η Bimota) έκδοση της Tesi 3D Naked. Φυσικά και μοιράζεται το hub μπροστινό σύστημα, όπως και το "Ω" τύπου πλαίσιο από αυτή αλλά η Bimota προκειμένου να το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό,  αντικατέστησε τα chromoly μπράτσα του μπροστινού συστήματος, με carbon! 

Η μοτοσικλέτα ισορροπεί το "ρόμπο" look της με κάποιες πιο κλασσικές πινελιές προκειμένου να ικανοποιηθεί το café racer πρόσχημα.  Κινητήρας είναι ο αερόψυκτος V2 803 κ.εκ. που χρησιμοποιείται στα Scrambler της Ducati, ενώ σε ότι αφορά στα περιφερειακά, δεν έχομε λεπτομερή στοιχεία, αλλά είναι πολύ απλό: σκεφτείτε ότι πιο ακριβό και εξωτικό έχετε στο μυαλό σας και να είστε σίγουροι ότι θα είστε πολύ κοντά στην πραγματικότητα!

Η Ιmpeto, είναι με τη σειρά της η γυμνή έκδοση της DB8, πράγμα που σημαίνει ότι φέρει τον V2 1200 κ.εκ. του Diavel της Ducati καθώς και την ηλεκτρονική "προίκα" αυτού, δηλαδή traction control, ride by wire γκάζι και ABS. Από τη στιγμή που κινητήρας και πλαίσιο είναι ίδια με την "ντυμένη" DB8, οι αλλαγές σε σχέση με αυτή συνοψίζονται στο να ωραιοποιηθεί η "γύμνια" του Impeto:  διαφορετική ουρά, καινούργια εξάτμιση και μονός προβολέας μπροστά, συνοδευόμενος από έναν μεγάλων διαστάσεων έγχρωμο πίνακα οργάνων LCD.  

Το "κερασάκι στην τούρτα" που επιφύλασσε η Bimota για το τέλος, δεν ήταν άλλο πέραν του kit  υπερσυμπιεστή. Κατάλληλο για όλα τα μοντέλα της Ιταλικής εταιρείας που φέρουν υγρόψυκτους κινητήρες, το turbo kit μπορεί να αυξήσει την ισχύ αυτών κατά 15-20%.      

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ