net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Όχι ένας, αλλά δύο νεαροί Έλληνες αναβάτες θα συμμετάσχουν στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2015!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull MotoGP Rookies Cup θεωρείται ο προθάλαμος των κατηγοριών Moto3, Moto2 και MotoGP.

Το 2013 ο Νότης αναδείχθηκε κυπελλούχος του εγχώριου νεοσύστατου MiniGP Cup και συμμετείχε στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event.

Δύο Έλληνες στο Red Bull Rookies Cup

Δύο Έλληνες έφηβοι αναβάτες δοκιμάζονται για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2015! Ο γνωστός σε όλους Νότης Παπαπαύλου, και το ταχέως ανερχόμενο αστέρι του Δημήτρη Καρακώστα.

 
Ο 14χρονος Νότης Παπαπαύλου κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2015 με ελπίδες πρόκρισης στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αναβατών. Μαζί του αυτή τη χρονιά θα βρίσκεται και ένας ακόμα Έλληνας, ο 15χρονος Δημήτρης Καρακώστας.

O Νότης γεννημένος τον Ιανουάριο του 2000 στην Αθήνα, είχε την πρώτη του επαφή με μοτοσικλέτα motocross σε ηλικία 5 ετών «παίζοντας» σε έρημα χωράφια, με τη βοήθεια του πατέρα του. Το 2007 μπήκε πρώτη φορά σε πίστα, με τα μικροσκοπικά mini bikes. Το ταλέντο του φάνηκε αμέσως και το 2009 ξεκίνησε τις προπονήσεις με μια λίγο μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, την Honda NSF100. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις οδήγησαν την οικογένειά του στην απόφαση την επόμενη χρονιά σε ηλικία 10 χρόνων, να αγωνιστεί στο αντίστοιχο ιταλικό πρωτάθλημα. Το 2012 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών στην 3η θέση. Το 2013 αναδείχθηκε κυπελλούχος του εγχώριου νεοσύστατου MiniGP Cup και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event. Ωστόσο, μία πτώση την πρώτη μέρα της επιλογής, στοίχισε στον έφηβο Νότη τη συμμετοχή του στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αναβατών Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Φέτος, επανέρχεται γεμάτος αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και πιο δυνατός από ποτέ. “Φέτος έχω δουλέψει καλύτερα και για αυτό έχω μεγαλύτερες προσδοκίες. Στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event πρέπει να προσέχεις τα πάντα από το πώς ανοίγεις το γκάζι μέχρι τη στάση του σώματός σου, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε καθετί. Πέρυσι δεν είχα την εμπειρία σε μεγάλες πίστες όμως ακόμα και με την άτυχη στιγμή μου, πιστεύω ότι η συμμετοχή μου ήταν μεγάλο μάθημα.“

Μαζί σε αυτή την προσπάθεια φέτος και ο Δημήτρης Καρακώστας, ο 15χρονος αναβάτης από την Αθήνα που ασχολείται τον τελευταίο χρόνο με το motocross και τους αγώνες ταχύτητας. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης Tavi Acuna Racing Seminar και California Superbike School, καθώς επίσης τη σχολή Boustas Team. Πέραν της θεωρητικής γνώσης που κατέχει, ο Δημήτρης λαμβάνει μέρος στο Mini GP Cup και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. "Με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι επιλέχθηκα και δεν το πίστευα! Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες της κατηγορίας. Ανυπομονώ!"

Ευχές στους δύο νεαρούς Έλληνες αναβάτες καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για το Red Bull MotoGP Rookies Cup
Από τη δημιουργία του το 2007, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull MotoGP Rookies Cup θεωρείται ο προθάλαμος των κατηγοριών Moto3, Moto2 και MotoGP με σκοπό να αναδείξει ανερχόμενους ταλαντούχους αναβάτες. 24 νεαροί ηλικίας 12 έως 16 ετών, από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 8 αγώνων σε Ευρώπη και Αμερική, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δίτροχο υπερθέαμα που θα τους οδηγήσει στις μεγάλες πίστες. 

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ