net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια ενόψει Δημοψηφίσματος.

Δωρεάν διόδια ενόψει Δημοψηφίσματος

Προκειμένου να διευκολυνθούν όσων σκοπεύουν να ταξιδέψουν οδικώς για να ψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η Νέα και η Κεντρική Οδός ΑΕ ενημερώνει πως τα διόδια θα είναι ανοικτά.

 
Με σχετικό δελτίο Τύπου η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός ανακοινώνουν ότι, έπειτα από σχετική οδηγία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 3 Ιουλίου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 6 Ιουλίου, οι διελεύσεις των οχημάτων κατηγορίας 1 και κατηγορίας 2 (δίκυκλα και ΙΧ), από το σύνολο των σταθμών διοδίων που διαχειρίζεται η εταιρία, θα πραγματοποιούνται ΧΩΡΙΣ καταβολή διοδίων τελών.

H διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν οι οδηγοί οχημάτων κατηγοριών 1 και 2, είναι η συνήθης. Απλά, με την προσέγγιση τους στο θαλαμίσκο διοδίων, η μπάρα θα ανοίγει και θα πραγματοποιείται η διέλευση. Καθώς η μπάρα θα κατεβαίνει μετά από κάθε διέλευση, επισημαίνεται στους οδηγούς, να ανακόπτουν ταχύτητα και να αναμένουν την ολοκλήρωση της διέλευσης του προπορευόμενου οχήματος, προτού προχωρήσουν.
Οι κάτοχοι πομποδεκτών Fast Pass με οχήματα κατηγορίας 2, ανεξαρτήτως συνδρομητικού προγράμματος, θα μπορούν να πραγματοποιούν τις διελεύσεις τους από τις λωρίδες με την ειδική σήμανση, χωρίς να χρεώνεται ο λογαριασμός τους.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ρύθμιση δεν αφορά σε οχήματα κατηγοριών 3 και 4 (φορτηγά και λεωφορεία), τα οποία και θα έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των μεθόδων πληρωμής διοδίων τελών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών Νέας Οδού στα τηλέφωνα: 22950 - 26900.

Το έργο παραχώρησης της Νέας Οδού, με συνολικό μήκος 380 χλμ., χωρίζεται σε δυο βασικά τμήματα και περιλαμβάνει:

α) τον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους περίπου 196 χλμ. με αρχή το τέλος της γέφυρας «Χαρ. Τρικούπης» στο Αντίρριο έως την Εγνατία Οδό στην περιοχή των Ιωαννίνων (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό).
β) τμήμα του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ μήκους περίπου 172,5 χλμ. με αρχή την περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Μεταμόρφωσης (περιοχή Αττικής Οδού) έως την περιοχή της Σκάρφειας - μετά τα Καμένα Βούρλα - και το συνδετήριο κλάδο του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα μήκους 11 χλμ.

Το έργο παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65 (Κεντρική Οδός) αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, από ημικόμβο με ΠΑΘΕ έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό (συνολικό μήκος 174 χλμ.), καθώς και στην εκμετάλλευση του τμήματος του ΠΑΘΕ από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες. Αυτό το δεύτερο κομμάτι αφορά σε  έργα που εκτελούνται και θα παραχωρηθούν προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο και έχει συνολικό μήκος 57,02 χλμ.


 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ