net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πόσα κιλά ακρίδια χρειάζονται για να κάνεις στα 53 σου χρόνια άλμα που δεν κατάφερε ο Evel Knievel, πάνω από 22 αυτοκίνητα με 40 χρονών μοτοσικλέτα;

Εγκεφαλικές βλάβες, κρανιακές κακώσεις, σπασμένα κόκαλα, εγκαύματα... τα μασάει όλα ο Doug ο κίνδυνος! Τι άτομο. Τι Θεός.

Ο Doug Danger πηδώντας πάνω από ένα Jumbo Jet. Old school legend.

Doug Danger. 'Αλμα πάνω από 22 αμάξια

Stunt-riding, όπως παλιά. Ο όνομα-και-πράγμα Doug Danger, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του πατέρα των Stunts, Evel Knievel, πηδώντας πάνω από 22 αυτοκίνητα, με την HD XR 750 που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο Knievel!

 
Ας δούμε λίγο το βιογραφικό του 53χρονου Doug Danger Senecal. Μπλα, μπλα.. καταγωγή από τη Μασαχουσέτη, βαρετό... έχει μέσα στα άλλα πηδήξει με τη μοτοσικλέτα του πάνω από την άτρακτο ενός 737, ναι, καλύτερο αυτό... σπασμένα κόκαλα... α, εδώ είμαστε. Όπως παλιά. Τότε που οι stunt-riders και αγωνιζόμενοι απαριθμούσαν σαν παράσημα, ένα-ένα τα τραύματα τους. 

Έχουμε και λέμε: Κρανιακό κάταγμα, εγκεφαλική βλάβη, εγκαύματα τρίτου βαθμού στα πόδια και 47-48 σπασμένα κόκαλα (ποιος κάθεται να μετράει τώρα).

Όταν ήταν που λέτε παιδί ο Doug ο κίνδυνος, ονειρευόταν να πηδήξει πάνω από τα συντριβάνια του Ceasar's Palace στο Βέγκας. Κάποτε λένε πως καυχήθηκε πως θα μπορούσε να πηδήξει από τον ένα στον άλλο πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν. Τελικά τα παραπάνω παρέμειναν όνειρα.

Στον πραγματικό κόσμο, το 1991, ο Doug κατάφερε να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ μακρύτερου άλματος με μοτοσικλέτα, πηδώντας πάνω από 42 αυτοκίνητα, καλύπτοντας απόσταση 76 μέτρων, καβάλα στη Honda του. Όμως το 1992, πηδώντας πάνω από μόλις 11 αυτοκίνητα, δεν κατάφερε να φρενάρει, λόγω της μικρής πίστας, και έπεσε με το κεφάλι πάνω σε ένα τσιμεντένιο τοίχο. Ξύπνησε ένα μήνα αργότερα, και είχε ξεχάσει τα πάντα. "Δεν γνώριζα τίποτα. Δεν μπορούσα να διαβάσω, δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν ήξερα τι είναι το τηλέφωνο, ήμουν σαν μωρό! Έπρεπε να τα μάθω όλα από την αρχή!"

Μετά από δύο χρόνια αποκατάστασης, και παρά την ανησυχία της (πλέον πρώην) γυναίκας του, ο Doug επέστρεψε στο επάγγελμα του stunt-rider, και με την ψυχολογική υποστήριξη της μητέρας του, κατάφερε να πηδήξει πάνω από ένα Jumbo Jet!

"Πραγματικά πιστεύω πως από τη γέννηση μας, είμαστε προορισμένοι να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο", λέει η μαμά Danger, "και αν δεν μπορείς να ζεις ως Doug Danger, τότε θα μπορούσες να μην ζεις καν". Τελευταία μάχη που είχε δώσει ο Doug ήταν με τον καρκίνο, όπου με τη βοήθεια μιας πειραματικής θεραπείας κατάφερε να τον νικήσει και εκείνον -εδώ που τα λέμε κανείς δεν τα βάζει με τον Doug τον κίνδυνο.

Στις 6 Αυγούστου του 2015, ο Doug Danger έφερε εις πέρας ένα άλμα που ο μέγας Knievel είχε αφήσει μισοτελειωμένο. Και μάλιστα, το έκανε αυτό, με την ίδια μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο Knievel, πριν από 40 χρόνια, μια Harley-Davidson του 1972. Στο πρώτο άλμα, ο Knievel είχε προσγειωθεί 3 αυτοκίνητα πριν το τελευταίο, και είχε παρατήσει την προσπάθεια. Τον Αύγουστο του 2015, στο φεστιβάλ Sturgis, ο Doug Danger κατάφερε αυτό που δεν είχε καταφέρει ο Knievel, κι ενώ η μοτοσικλέτα του πήγε στιγμιαία να διπλώσει στην προσγείωση, ο Danger έσωσε τη φάση, και βγήκε αλώβητος από το άλμα.

"Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου", είπε ο Danger μετά το άλμα. "Η μοτοσικλέτα έσκασε κάτω σαν ένας τόνος από τούβλα, και προς στιγμή σκέφτηκα πως θα δίπλωνα τη ράμπα κάνοντας γκελ πάνω της, αλλά ευτυχώς τίποτα τέτοιο δε συνέβη."

Δείτε παρακάτω και ένα ακόμη βίντεο του άλματος από άλλη οπτική γωνία.


Δείτε όμως και ένα υπέροχο, κλασικό βίντεο με την ιστορία του Doug Danger, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται το μεγάλο του ατύχημα, αλλά και το άλμα πάνω από το Jumbo Jet.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ