net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Διαφορετική προσέγγιση στις δοκιμές για τους Lorenzo και Rossi.

Δοκιμές στην Τσεχία

Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες πραγματοποίησαν δοκιμές στην πίστα του Brno της Τσεχίας αμέσως μετά τον αγώνα της Δευτέρας, με διαφορετική προσέγγιση ο καθένας.

 
Οι αναβάτες της Movistar Yamaha, οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo, επιδόθηκαν σε δοκιμές στην Τσέχικη πίστα, μετά τον αγώνα της Κυριακής και συγκεκριμένα εχθές Δευτέρα. 

Οι δύο αναβάτες αποδείχθηκαν οι ταχύτεροι των δοκιμών, πραγματοποιώντας χρόνους 1.55.394 (Lorenzo) και 1.55.756 (Rossi). Τα δοκιμαστικά, τα οποία καθυστέρησαν λόγω μιας κηλίδας πετρελαίου στην πίστα, έδωσαν την ευκαιρία στον Valentino Rossi να δοκιμάσει ένα νέο πλαίσιο και ψαλίδι για την μοτοσυκλέτα. 

Ο «Γιατρός» φαίνεται να ενθουσιάστηκε από τις αλλαγές στη μοτοσυκλέτα του! Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ήταν μια καλή μέρα. Μου αρέσουν τα νέα πράγματα, δοκιμάσαμε ένα νέο πλαίσιο και ψαλίδι και έμεινα ικανοποιημένος. Βελτιώθηκε η αίσθηση της μοτοσυκλέτας και μπορώ να μπω πιο γρήγορα στη στροφή, επίσης μου αρέσει στο φρενάρισμα. Δυστυχώς, δεν είναι βελτίωση τάξης δευτερολέπτων… αλλά νιώθω καλά και ελπίζω να τα χρησιμοποιήσω σε αγώνες το συντομότερο δυνατόν»

«Το ψαλίδι μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στην επιτάχυνση, αλλά η σταθερότητα την είσοδο των στροφών είναι αποτέλεσμα του πλαισίου» είπε επίσης ο Rossi. 

Αντίθετα, ο Jorge Lorenzo δεν δοκίμασε το νέο πλαίσιο, ενώ οι δηλώσεις του δεν κρύβουν μια διαφορετική κατεύθυνση του Ισπανού αναβάτη από τον Valentino… Συγκεκριμένα, ο Lorenzo δήλωσε: «Θεωρητικά, ο Rossi προτιμά το νέο πλαίσιο… έχουμε διαφορετική κατεύθυνση. Καταλαβαίνω ότι δοκίμασε μια νέα προοπτική με το νέο σασί. Αλλά η Yamaha δεν έχει κάποιο νόημα να μου δώσει εμένα να δοκιμάσω νέο πλαίσιο…Δεν μου άρεσε η προηγούμενη αλλαγή, θεωρητικά θα είναι ακόμη χειρότερα για μένα τώρα. Αλλά δεν έχει νόημα» 

Φαίνεται ότι, μέσα από τις δηλώσεις του Jorge Lorenzo, αποκαλύπτεται ότι η Yamaha ίσως να μην φτιάξει άλλο, νέο πλαίσιο για τον Ισπανό αναβάτη… Μην ξεχνάμε ότι, στο τέλος του χρόνου, ο Lorenzo αποχωρεί!...

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ