net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σκληρό το αφρώδες αλλά τελικά δεν κουράζει η σέλα ακόμα και σε πολύωρη παραμονή επάνω της, ενώ προσφέρει αρκετό χώρο για μετατοπίσεις μπροστά και πίσω. Για τα δεδομένα της κατηγορίας, καλή κρίνεται συνολικά και η θέση για τον συνεπιβάτη.

Aνεση – Χώροι – Εργονομία: Μοτοσικλέτα χωρίς υποκοριστικά!

Το δεύτερο δικαίωμα που σου κόβει το BN 302 είναι να χρησιμοποιήσεις υποκοριστικά για να το περιγράψεις, του τύπου μοτοσικλετάκι. Είναι μια νορμάλ διαστασιακά μοτοσικλέτα που μπορεί να σε πείσει ότι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα 300 κυβικά εκατοστά της, καθότι πέραν του καλά ανεπτυγμένου…. σωματότυπου της, είναι  συμπαγές και μυώδες.

Η σέλα στα 795 χλστ., είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας από πλευράς ύψους και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, ακόμα και σε βραχύσωμους αναβάτες, στο να πατήσουν σταθερά κάτω. Ο χώρος που προσφέρει στον αναβάτη είναι αρκετός και παρά το ότι το αφρώδες της είναι σκληρό, τελικά δεν κουράζει ακόμα και σε πολύωρη παραμονή πάνω της. Τα μαρσπιέ έχουν sport τοποθέτηση και ύψος, με αποτέλεσμα σε αναβάτες με ύψος μεγαλύτερο του 1.8,0 να διπλώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό από τα καθημερινά – commuter πρότυπα τα πόδια. Το γεγονός αυτό δεν συνιστά πρόβλημα βέβαια καθότι το BN 302 είναι με την σειρά του πολύ πιο sport από αυτό που θα περίμενε κανείς. Καλή λαβή και σωστή θέση για το μεγάλο τιμόνι, που φέρνει τον κορμό σε μια ήπια, διόλου κουραστική θέση, ενώ με μια μετατόπιση της… έδρας προς τα πίσω, μπορεί κανείς να σκύψει ακόμα περισσότερο, αν θέλει να προφυλαχθεί από τον αέρα.

Κλασική η διάταξη των διακοπτών, που δεν παρουσιάζουν εργονομικά προβλήματα, ενώ οι καθρέπτες, προσφέρουν αρκετά ευρύ πεδίο προς τα πίσω θέασης. Ο πίνακας οργάνων είναι ωραία σχεδιασμένος και συνίσταται από ένα αναλογικό στροφόμετρο, μια ψηφιακή οθόνη  και κάποιες ενδεικτικές λυχνίες. Έχει τα βασικά από ενδείξεις, (καλοδεχούμενη φυσικά η στάθμη καυσίμου), είναι ευανάγνωστος και φωτίζεται επαρκώς (και όμορφα) το βράδυ. Σε ότι αφορά τώρα στον συνεπιβάτη, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του. Το μερίδιο της σέλας που του αναλογεί δεν είναι μικρό ενώ έχει στη διάθεση του εργονομικές χειρολαβές για στήριξη. 

Το θέμα είναι ότι οι ψηλοί, θα βρουν τα γόνατα τους να διπλώνουν αρκετά, λόγω των ψηλά τοποθετημένων μαρσπιέ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που το συναντά κανείς σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας. Για τα συνήθη δεδομένα λοιπόν, το Benelli είναι από το πλέον φιλικά για το δεύτερο άτομο. 

 

BENELLI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ