net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To Pulsar AS 200 είναι η πρόταση της Bajaj στα μικρού κυβισμού Adventure, ίσως, το πρώτο σε αυτόν τον κυβισμό.

Μοντέρνες και επιθετικές γραμμές για το μικρό Bajaj και ψηλά τοποθετημένο τιμόνι που φέρνει τον κορμό σε όρθια θέση.

Δεν ξέρουμε αν και πότε θα δούμε το Pulsar 200 AS στην Ευρώπη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ινδικός κολοσσός κλέβει τις εντυπώσεις.

Μεγάλη σε διαστάσεις η σέλα. Τα προστατευτικά κάγκελα στον πίσω τροχό είναι υποχρεωτικά για την αγορά της Ινδίας.

Και προτζέκτορας στο μεγάλο φωτιστικό σώμα του Pulsar AS 200.

Bajaj Pulsar AS 200: Οι Ινδοί είναι μπροστά!

Και ενώ στην Ευρώπη δεν έχουμε δει κανένα κατασκευαστή να παρουσιάζει μικρή adventure μοτοσικλέτα, η ινδική Bajaj κάνει πρώτη την κίνηση με ένα μοντέλο που μοιάζει να έχει φτιαχτεί και για ευρωπαϊκά γούστα.

 
Το Pulsar AS 200 (AS από το Adventure Sport), όπως θα ονομάζεται σύμφωνα με ιστοσελίδες της Ινδίας και της Ινδονησίας, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα. Όπως φαίνεται όμως από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας βρίσκεται ένα βήμα από την παραγωγή. 

Τι είναι λοιπόν το AS Pulsar 200; Πολύ απλά μια μικρή χρηστική μοτοσικλέτα που κινείται απόλυτα στο πνεύμα της εποχής και φέρνει την μόδα των adventure μοτοσικλετών-της πιο καυτής κατηγορίας αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στην Ευρώπη-στο ευρύ κοινό. Μοτοσικλετών με τροχούς 17 ιντσών, διαδρομές αναρτήσεων συνήθως μεγαλύτερες σε σχέση με τις street, καλή κάλυψη από τον αέρα και όρθια θέση οδήγησης στα πρότυπα των on-off. Αυτή την κίνηση δεν την έχει κάνει κάποιος άλλος κατασκευαστής με μοτοσικλέτα τόσο μικρού κυβισμού και η Bajaj φαίνεται να παίρνει σε αυτόν τον τομέα την πρωτιά.

Το Pulsar AS 200 φέρει ένα μοντέρνο φέρινγκ με μικρή ζελατίνα, ενώ στο φωτιστικό σώμα που κινείται σχεδιαστικά σύμφωνα με την οικογενειακή ταυτότητα των Pulsar, έχει τοποθετηθεί και προτζέκτορας. Το μοτέρ που χρησιμοποιεί το AS, είναι αυτό που έχει προκύψει από τη συνεργασία της εταιρίας με την KTM, το ίδιο που βλέπουμε και στο μικρό 200 Duke. Η ισχύς του ανέρχεται στους 23,3 ίππους και η ροπή του στα 1,87 Kgm. 

Δεν ξέρουμε αν και πότε θα δούμε το Pulsar 200 AS στην Ευρώπη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ινδικός κολοσσός κλέβει με αυτή την κίνηση τις εντυπώσεις. Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα ξέρουμε λογικά όταν παρουσιαστεί επίσημα.

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ