net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Street έως 300 κ.εκ. φημολογείται ότι θα είναι η πρώτη μοτοσικλέτα που θα προκύψει από τη συνεργασία των BMW και TVS.

BMW-TVS: «Ξεκινούν» με 300άρι;

Μια μονοκύλινδρη μοτοσικλέτα με υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας έως 300 κ.εκ. φημολογείται ότι θα είναι το πρώτο «παιδί» από τη συνεργασία των BMW Motorrad και TVS Motor.

 
Οι δύο εταιρίες έχουν συνάψει εδώ και ένα περίπου χρόνο συμφωνία για μεταξύ τους συνεργασία με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν από κοινού μοτοσικλέτες με χωρητικότητα μέχρι 500 κ.εκ. τόσο για την ινδική όσο και για τη διεθνή αγορά.

Το πρώτο μοντέλο από τη συνεργασία των BMW  και TVS φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά αφού σύμφωνα με τελευταίες φήμες από την Ινδία οι γενικές προδιαγραφές του έχουν οριστικοποιηθεί και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016. Συγκεκριμένα οι φήμες κάνουν λόγο για μοτοσικλέτα με χωρητικότητα κινητήρα ως 300 κ.εκ. με το μοτέρ να είναι τετράχρονο και υγρόψυκτο. Η απόδοσή του αναμένεται να βρίσκεται κοντά ή και λίγο πάνω από τους 25-28 ίππους. Επίσης αυτό που ακούγεται είναι ότι η μοτοσικλέτα θα ανήκει στην κατηγορία των street μια κατηγορία που έχει ιδιαίτερη απήχηση και στην τεράστια ινδική αγορά. Με τον κυβισμό του κοντά στα 300 κ.εκ. θα λανσαριστεί βέβαια ως premium μοτοσικλέτα για την Ινδία. 

Οι εν λόγω φήμες βρίσκονται λογικά πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ειδικά αν λάβεις κανείς υπόψη τις κινήσεις της TVS στο πρόσφατο σαλόνι Auto Expo της Ινδίας. Εκεί η TVS παρουσίασε το πρωτότυπο Draken-Χ21 με σαφείς επιρροές στο σχεδιασμό του από το νέο BMW S1000R (φανάρι και ουρά) αλλά και θεωρητική απόδοση για τον κινητήρα των 250 κ.εκ. κοντά στους 38 ίππους! Μια μοτοσικλέτα που δημιουργήθηκε για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού αλλά και να δείξει της προθέσεις της TVS για το μέλλον με την ινδική εταιρία να θέλει να επεκτείνει τη γκάμα της προς τα πάνω.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει και ανατροπή και να δούμε τις δύο εταιρίες να παρουσιάζουν μια μοτοσικλέτα αυτού του κυβισμού που να ανήκει στην κατηγορία on-off/adventure, η οποία θα είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερη απήχηση στην ευρωπαίκή αγορά.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ