net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κλασικό στυλ scrambler σε μια κλασική μοτοσικλέτα.

Ακόμη και η πλευρική βαλίτσα είναι μία και μοναδική, με σύστημα ταχείας απελευθέρωσης.

Πολλή και καλή η δουλειά που έκαναν οι Ιταλοί στον σχεδιασμό και στο φινίρισμα της μοτοσικλέτας.

Η δερμάτινη σέλα είναι όλα τα λεφτά.

Αυτό είναι το Bulldozer της Officine Sbrannetti, το σχέδιο που είδε αρχικά ο ιδιοκτήτης του GS και ήθελε να εφαρμόσει και στο δικό του. Τελικώς το μοναδικό αποτέλεσμα που πήρε είναι εξίσου εντυπωσιακό.

BMW R1100GS Urban Scrambler

Καθόλου πρωτότυπο όνομα, άκρως περιγραφικό ωστόσο, απολύτως περιγραφικό της μοτοσικλέτας αυτής. Είναι μια ιταλική δημιουργία, ένα και μοναδικό κομμάτι που κυκλοφορεί καθημερινά στη γείτονα χώρα.

 
Ο ιδιοκτήτης αυτής της μοτοσικλέτας, όταν ήταν ακόμη ένα R1100GS σαν όλα τα άλλα, είχε πάει στην παραλιακή La Spezia όταν συνάντησε μια μίνι έκθεση με τις custom δημιουργίες της Officine Sbrannetti. Εκεί ξεχώρισε ένα σχέδιο που βασιζόταν σε ένα R1100GS και ζήτησε από τους Ιταλούς να του φτιάξουν και το δικό του έτσι. Αυτοί αρνήθηκαν, δηλώνοντας πως κάθε μοτοσικλέτα που βγαίνει από το στούντιό τους είναι μία και μοναδική.

Ήταν ωστόσο εξαιρετικά πρόθυμοι να καθίσουν μαζί του και να συζητήσουν για τη χρήση που κάνει στη μοτοσικλέτα του, να οσφριστούν τα γούστα του και να του προτείνουν σχέδια που θα τον ικανοποιήσουν τόσο στο μάτι, όσο και στην καθημερινή χρήση της μοτοσικλέτας. Όπερ και εγένετο.

Το εικονιζόμενο Urban Scrambler είναι το αποτέλεσμα. Πρακτικά οι επεμβάσεις που έγιναν είναι όλες αισθητικές, καθώς μηχανολογικώς η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλαγές. Για να προκύψει ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε άφθονη δουλειά, αφού τροποποιήθηκαν και τα δύο υποπλαίσια - μπροστά και πίσω  - για να ταιριάξουν με τον μίνιμαλ χαρακτήρα που έπρεπε να υιοθετηθεί.
Προστέθηκαν μερικά ντιζαϊνάτα κομμάτια στα φωτιστικά σώματα και στη σέλα, ήρθε και η σπέσιαλ βαφή, κάμποσες διάσπαρτες λεπτομέρειες όπως η πλαϊνή βαλίτσα και ιδού το τελικό αποτέλεσμα. Νοστιμότατο.

Πηγή: Ferro29

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ