net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εφτά χρόνια μετά τη συνάντησή τους, ο Keanu Reeves και ο Gard Hollinger παρουσιάζουν το δημιούργημά τους.

Νίκελ και μαύρο ματ είναι οι δύο επιλογές που δίνει η Arch Motorcycle. Πιθανότατα όμως και το χρώμα να ανήκει στις επιλογές του κατόχου του.

Με γυαλιά ηλίου θα πρέπει να κυκλοφορούν οδηγός και περαστικοί. Οι βόλτες τις ηλιόλουστες ημέρες θα είναι λιγάκι... εκτυφλωτικές.

Ζάντες από ανθρακόνημα, ψαλίδι από αλουμίνιο και τιτάνιο και ένα πελώριο πίσω λάστιχο!

Arch KRGT-1 από τον Keanu Reeves

Η εταιρεία Arch Motorcycle του γνωστού ηθοποιού Keanu Reeves έβγαλε στην παραγωγή το ρετρο-μοντέρνο KRGT-1 με τον V-Twin κινητήρα των 2.023 κυβικών εκατοστών. Η τιμή του... εξωφρενικά χολιγουντιανή!

 
Κάτι που ξεκίνησε το 2007 σαν ένα custom project, εξελίχθηκε σε μια μοτοσικλέτα παραγωγής (κατά παραγγελία) με έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και μοντέρνα τεχνολογία επιδόσεων. Εμπνευστής και ιδρυτής της εταιρείας Arch, ο δημοφιλής ηθοποιός Keanu Reeves που, ως γνωστόν, είναι και λάτρης των δύο τροχών.

Πριν από επτά χρόνια λοιπόν, ο Reeves επισκέφθηκε τον Gard Hollinger στο γκαράζ βελτιώσεών του προς αναζήτηση ενός sissy bar (πλάτη για το κάθισμα του συνεπιβάτη) για την V-Twin cruiser μοτοσικλέτα του. Τελικά οι δυο τους κατέληξαν να κάνουν μεγάλα σχέδια για μια custom μοτοσικλέτα με ρετρό look, η οποία έγινε το πρωτότυπο μοντέλο που έδωσε την ώθηση για την δημιουργία της Arch Motorcycle Company.

«Connecting The Art and The Ride» (Συνδέοντας την Τέχνη με την Μοτοσικλέτα) ήταν πλέον η φιλοσοφία της εταιρείας, έπειτα από την απόφαση που πάρθηκε ώστε το concept να αποκτήσει μορφή, και ο Hollinger έβαλε όλο του το πάθος για την υψηλή αισθητική, τις επιδόσεις και την αξιοπιστία.

Το KRGT-1 είναι το αποτέλεσμα αρκετών ετών σχεδιασμού και εξέλιξης με σκοπό την σχολαστική κατασκευή μιας μοτοσικλέτας με Αμερικάνικο χαρακτήρα και αποτελείται από περίπου 200 μέρη που έχουν κατασκευασθεί στις εγκαταστάσεις της Arch, με κάθε μία μοτοσικλέτα να χρειάζεται 300 ώρες εργασίας για τη συναρμολόγησή της. Όλα τα υπόλοιπα μέρη της προέρχονται από αξιόπιστους συνεργάτες και μοιράζονται τις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές που ακολουθεί και η εταιρεία.

Ο κινητήρας του KRGT-1 είναι ένας S&S V-Twin των 2.023 κυβικών εκατοστών με ηλεκτρονική ανάφλεξη και μέγιστη ιπποδύναμη 121.5 αλόγων. Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ το ψαλίδι είναι επίσης από αλουμίνιο με ρυθμιστές άξονα από τιτάνιο. Το πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμένο πιρούνι των 43 χλστ. είναι της Ohlins και το πίσω μονό υδραυλικό αμορτισέρ είναι της Race Tech με ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Τα φρένα είναι της σουηδικής ISR, με 6πίστονη ακτινική δαγκάνα και δυο δίσκους μπροστά και 4πίστονη ακτινική δαγκάνα με έναν δίσκο πίσω.

Οι τροχοί είναι της εταιρείας BST -κατασκευασμένοι από ανθρακόνημα- στις 19 ίντες μπροστά και 18 ίντσες πίσω, ενώ οι διαστάσεις των ελαστικών είναι στα 120/70ZR19 μπροστά και 240/40R18 το πελώριο λάστιχο πίσω.

Ζυγίζει 244 κιλά στεγνό, με χωρητικότητα ρεζερβουάρ τα 19 λίτρα και έχει μέγιστη αυτονομία τα 480 χλμ. Όσο αφορά την εργονομία, κάθε μοτοσικλέτα μπορεί να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις του αναβάτη, όπως η θέση των μαρσπιέ, οι διαστάσεις του τιμονιού και άλλα πολλά.

Η τιμή του ξεκινά από τα 78.000 δολάρια (60.355 ευρώ) κάτι που ίσως σημαίνει πως δεν θα δούμε και πάρα πολλά KRGT-1 να κυκλοφορούν στους δρόμους! Από την άλλη, μπρος στα κάλη... κάποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα την αποκτήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Arch Motorcycle Company.

Επίσης, δείτε ΕΔΩ τον Keanu Reeves και τον Gard Hollinger να οδηγούν την νέα KRGT-1.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ