net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θετικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις των αναβατών τς Aprilia για το νέο ισχυρότερο μοτέρ με τις πνευματικές βαλβίδες.

Ο Marco Melandri νιώθει ικανοποιημένος από την εξέλιξη της μοτοσικλέτας, έχει όμως αρκετή δουλειά ακόμη για να συνηθίσει τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο MotoGP.

Aprilia: Θετικό το τεστ & νέο μοτέρ

Σε θετικό τόνο ολοκλήρωσε η MotoGP ομάδα της Aprilia τις δοκιμές της στη Jerez δοκιμάζοντας παράλληλα και το νέο και ισχυρότερο V4 μοτέρ με τις πνευματικές βαλβίδες.

 
Οι δοκιμές της ιταλικής εταιρίας για τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκαν χθες (Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου). Κατά τη διάρκεια του τριήμερου τόσο ο Alvaro Bautista όσο και ο Marco Melandri έλαβαν μέρος στις δοκιμές με τον καθένα να επικεντρώνεται σε διαφορετικά πράγματα στη μοτοσικλέτα της ιταλικής ομάδας, ενώ και οι δύο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το νέο V4 κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες

Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε στη ρύθμιση των ηλεκτρονικών της μοτοσικλέτας με την παλιά έκδοση του μοτέρ, ενώ τη δεύτερη την τιμητική του είχε ο νέος κινητήρας. Ο καιρός έβαλε και πάλι εμπόδια στην πρόοδο των δοκιμών για την Aprilia, ειδικά την τελευταία ημέρα όπου η βροχή έπεφτε κατά τακτά χρονικά διαστήματα και η πίστα ήταν συνεχώς βρεγμένη.

O Alvaro Bautista συμπλήρωσε 131 γύρους όλο το τριήμερο με καλύτερο χρόνο το 1:40:6, ενώ ο Melandri, που προσπαθεί ακόμη να συνηθίσει τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο MotoGP, έκανε συνολικά 123 γύρους με καλύτερο χρόνο το 1:41:5. Όπως δηλώνουν και οι άνθρωποι τις Aprilia ο δρόμος μπροστά τους είναι μακρύς όσον αφορά τη βελτίωση της μοτοσικλέτας. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ικανοποιημένοι τόσο από τις πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών όσο και από την πρόοδο στην εξέλιξή της μοτοσικλέτας.

Romano Albesiano: «Παρά τον κακό καιρό μαζέψαμε αρκετές πληροφορίες, οι περισσότερες θετικές. Αυτή ήταν η πρώτη μας ευκαρά να δουλέψουμε εκτεταμένα πάνω στο νέο μοτέρ με τις πνευματικές βαλβίδες η οποία αποδείχθηκε πολλά υποσχόμενη όσον αφορά τη δύναμη που παράγει αλλά και τη διαχείριση της, παρά τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει σε επίπεδο χαρτογράφησης. Ο Alvaro συνεχίζει να δένεται με την Aprilia με θετικό τρόπο και σε επίπεδο απόδοσης και υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Ο Marcο συνεχίζει τη «γνωριμία» του με τα ελαστικά της Bridgestone, ένα πολύπλοκο θέμα που θα χρειαζόταν και τις τρεις ημέρες των δοκιμών για να λυθεί οπότε είναι κάτι που θα γίνει στις δοκιμές στη Sepang».
 
Alvaro Bautista: «Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που κύλισε το πρόγραμμα, αν και ο κακός καιρός εμπόδισε τη δουλειά μας. Την πρώτη ημέρα συνέχισα τις δοκιμές με τις ίδιες ρυθμίσεις που είχα στην Valencia. Επικεντρωθήκαμε στις ρυθμίσεις του πλαισίου και βρήκαμε μερικές λύσεις που μου άρεσαν και μας επέτρεψαν να καταλάβουμε τη μοτοσικλέτα καλύτερα. Τη δεύτερη ημέρα μπόρεσα να χρησιμοποιήσω το νέο κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες. Έχει πολλή δύναμη αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλεία όσον αφορά την κατανομή της. Σήμερα κάναμε μερικούς γύρους στο βρεγμένο που ήταν πολύ χρήσιμοι για να καταλάβουμε τα χαρακτηριστικά απόδοσης τους κινητήρα σε αυτές τις συνθήκες. Τώρα θα ξεκινήσουμε το χειμερινό διάλλειμα. Θα ξεκουραστώ λίγο για να συνέλθω από τη φετινή σεζόν και μετά θα επιστρέψω στην προπόνηση για να είμαι έτοιμος για τις δοκιμές του Φεβρουαρίου. Εν τω μεταξύ θα επισκεφτώ σίγουρα την Aprilia για να δω τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι μηχανικοί μας ιδίοις όμμασι.

Marco Melandri: «Αυτές ήταν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες και απαιτητικές ημέρες. Κάθε γύρο κατλαβαίνω ΄λο και περισσότερο που πρέπει να βελτιωθώ και τι χρειάζομαι για να νιώσω άνετα…Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα για να βρούμε τη σωστή αίσθηση. Ο νέος κινητήρας έχει μερικά «αγκάθια» τα οποία είναι φυσιολογικά σε αυτή τη φάση, αλλά έχουμε ήδη δει ποια είναι τα θετικά του σημεία και που πρέπει να συγκεντρωθούμε για να τον βελτιώσουμε. Έχουμε μια μακρά περίοδο μπροστά μας για τις δοκιμές στη Sepang και θα την χρησιμοποιήσουμε για να την εξέλιξή του. Όλοι μας δουλεύουμε σκληρά και όλη η ομάδα είναι πολύ ενθουσιώδης. Αυτή η ατμόσφαιρά μυ δίνει μεγάλες ελπίδες (για το μέλλον)».

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ