net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μια μοτοσυκλέτα σε 4 τροχούς

Αprilia Griip G1 V4

H εταιρεία Aprilia συνεργάστηκε με το ιταλικό εργοστάσιο, που κατασκεύασε το Griiip G1, ένα αυτοκίνητο που τρέχει στο πρωτάθλημα της «Formula X Italian Series». Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το G1 να αποκτήσει τον V4 κινητήρα της σπορ μοτοσυκλέτας RSV4.

 
Ο Ισραηλινός οδηγός, Yarin Stern, κέρδισε το προκριματικό αγώνα στο πρωτάθλημα «Formula X» στο Vairano και σημείωσε ρεκόρ πίστας, οδηγώντας το Griip G1 V4 . Το αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα σωληνωτό πλαίσιο και έχει διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει έναν κινητήρα μοτοσυκλέτας. Ο σκοπός είναι να δοθεί μια ευκαιρία στους λάτρεις του χώρου να πλησιάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, διατηρώντας μια καλή σχέση κόστους/απόδοσης.

Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από την τοποθέτηση του κινητήρα V4 – με άξονα μετάδοσης και διαφορικό. Η λίπανση και η ψύξη του κινητήρα διασφαλίζονται, επίσης, στις πιο κρίσιμες συνθήκες πλευρικής επιτάχυνσης στις στροφές, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα, που παρέχει μια μονάδα επαναφοράς του λιπαντικού. Επιπλέον, στο τομέα των ηλεκτρονικών έχουμε αναβαθμίσεις, όσον αφορά τόσο το λογισμικό όσο και το υλικό, προκειμένου να ταιριάζουν στη χρήση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η εισαγωγή αέρα με ανασχεδιασμένο φιλτροκούτι και το σύστημα εξάτμισης 4 σε 2 σε 1 ολοκληρώνει την εφαρμογή του κινητήρα RSV4 στο αγωνιστικό αυτοκίνητο.  Μαζί με την Griiip, η Aprilia Racing προτίθεται να συνεχίσει να αναπτύσσει τη συγκεκριμένη τεχνική, κάνοντας αναβαθμίσεις στον κινητήρα μέχρι να φτάσει στα standards του SBK. Έτσι, θα αυξήσει τη συνολική απόδοση του αυτοκινήτου και τις επιδόσεις του.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ