net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το σχέδιό του Ινδού αναβάτη είναι να ταξιδέψει μέσα από την Ευρώπη, διασχίζοντας κατόπιν Τουρκία, Ιράν, Αφγανιστάν και Πακιστάν, για να φτάσει στην Ινδία.

Τώρα, μη μας ρωτήσετε γιατί ονόμασε τη μοτοσικλέτα του. Επίσης μη μας ρωτήσετε γιατί την ονόμασε Πάτρικ Αστερία. Δεν γνωρίζουμε, δεν απαντούμε.

Όμορφη η νέα βαφή της Suzuki Hayabusa για το συγκεκριμένο ταξίδι, βαφή replica των χρωμάτων της νέας GSX-RR που θα αγωνισθεί στο MotoGP του χρόνου.

Από την Αγγλία στην Ινδία με Hayabusa

Ο Ινδός Sushanth Shetty θέλει να κάνει νέο ρεκόρ για το γρηγορότερο ταξίδι ξηράς, ξεκινώντας στις 25 Οκτωβρίου από το Ην. Βασίλειο και φτάνοντας μέχρι την Ινδία, καλύπτοντας με τη Hayabusa του 9.000 χλμ.

 
Ο Shetty, μετακόμισε στο Ηνωμένου Βασίλειο στα 22 του χρόνια και μέχρι σήμερα δουλεύει ως μηχανικός στην Ford Motor Company στο Λονδίνο. Παρ' όλα αυτά έχει φροντίσει να μαζέψει μπόλικη οδηγική εμπειρία, έχοντας συμμετάσχει δύο φορές στο Raid de Himalayain (2006-2007). Η ιδέα του να ταξιδέψει με μοτοσικλέτα από την Αγγλία στην Ινδία ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ταξίδευε με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, αλλά και έπειτα από... κάμποσες μπύρες στην Μπανγκόκ.

Αγόρασε λοιπόν μια Suzuki Hayabusa του 2002 για το συγκεκριμένο ταξίδι, της φόρεσε τα χρώματα της νέας GSX-RR που θα αγωνισθεί στο MotoGP του χρόνου και την ονόμασε... Patrick Star (ο Πάτρικ ο Αστερίας δηλαδή, ένας χαρακτήρας από τα δημοφιλή κινούμενα σχέδια "Μπομπ Σφουγγαράκης"). 

Το σχέδιό του είναι να ταξιδέψει μέσα από την Ευρώπη, περνώντας από την Ασία μέσω Τουρκίας, διασχίζοντας το Ιράν και ελπίζοντας να περάσει μέσα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν με τελικό προορισμό την Ινδία. Προς το παρόν, ο Shetty, περιμένει να εκδοθεί η ταξιδιωτική βίζα για το Πακιστάν, και σε περίπτωση που δεν το καταφέρει, έχει θέσει εναλλακτική πορεία από το Ιράν στο Ντουμπάι και τα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Shetty θα αναχωρήσει από το Λονδίνο στις 25 Οκτωβρίου (Σάββατο) με την ελπίδα να φτάσει στην Μπάνγκαλορ της Ινδίας στις 18 Νοεμβρίου.

«Θα είναι ένα ωραίο ταξίδι και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Θέλω πως και πως να περάσω από την Σόφια στη Βουλγαρία, την Λουμπλιάνα στη Σλοβενία, την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία. Είμαι λιγάκι ανήσυχος σχετικά με το Ανατολικό Ιράν και το Πακιστάν αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να περάσω μέσα από το Ιράν, ελπίζοντας βέβαια πως θα καταφέρω να σημειώσω όσο το δυνατόν γρηγορότερο χρόνο ανάμεσα στις δύο χώρες, διατηρώντας πάντα τα όρια ταχυτήτων.»

Περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για το ταξίδι του μπορείτε να βρείτε στο σχετικό site ΕΔΩ. 

Παράλληλα, ο Patrick θα είναι εξοπλισμένος και με GPS, οπότε θα μπορείτε να εντοπίσετε την πορεία του online μέσω του λογαριασμού του στο Biketrac.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ